Kruijswijk toont strijdlust in laatste etappe Ronde van Catalonië

Kruijswijk toont strijdlust in laatste etappe Ronde van Catalonië

Team Jumbo-Visma heeft de Ronde van Catalonië met een goed gevoel afgesloten. Steven Kruijswijk maakte in de afsluitende etappe als langste deel uit van de kopgroep, terwijl Sam Oomen naar de tiende plek in het algemeen klassement steeg.

De laatste etappe van de Catalaanse rittenkoers speelde zich af in en rondom Barcelona, waar de renners een rit van 138 kilometer voor de kiezen kregen. Een aanvalslustige Kruijswijk trachtte net als zaterdag mee te zitten in de kopgroep. Waar hij zaterdag niet in zijn missie slaagde, lukte het hem dat vandaag wel. Samen met tien andere renners vormde hij de kopgroep van de dag, maar het verschil met het peloton bleef binnen de perken.

Na de eerste passage van de Montjuïc, de klim die in totaal zes keer beklommen moest worden, gingen Kruijswijk en Quintin Pacher met zijn tweeën op avontuur. Het tweetal breidde de voorsprong gestaag uit en leek een serieuze kans te maken op de etappezege. Op de voorlaatste passage van de Montjuïc schudden de klassementsmannen echter flink aan de boom, waarna Kruijswijk en Pacher op dertien kilometer van de aankomst werden ingelopen.

Na de laatste beklimming volgde een sprint van een elitegroep, waar ook Oomen en Robert Gesink onderdeel van uitmaakten. Zij kwamen uiteindelijk als twaalfde en dertiende over de streep. Kruijswijk werd door zijn attractieve manier van koersen beloond met de prijs voor de strijdlust. "Ik had goede benen vandaag", keek Kruijswijk tevreden terug op de rit.

"Na mijn mindere etappe van donderdag had ik mijn zinnen gezet op een ritzege en voornamelijk de etappe van vandaag. Het was zonde dat we met een kleine voorsprong aan de lokale ronden begonnen, maar al met al ben ik blij dat ik ervoor heb kunnen gaan. Dat gevoel moet ik meenemen naar de komende weken."

Ook ploegleider Marc Reef was tevreden over de manier waarop Kruijswijk zich heeft laten zien. "Steven heeft een heel goede etappe gereden. In de kopgroep bleek hij één van de beteren, zo niet de beste te zijn, alleen was het tijdverschil helaas niet groot genoeg. Aan het begin van de week was het klassement zijn doel, maar daar zakte hij op een gegeven moment in weg. Dat hij vandaag strijdend ten onder is gegaan, tekent zijn persoonlijkheid en karakter."

Reef was ook content met de tiende plek van Oomen in het eindklassement. "Na een periode waarin hij heel hard heeft gewerkt, is dit een supermooi resultaat waar hij mee vooruit kan."

 / 

Volta Ciclista a Catalunya

Stage 7

Uitslag
Klassement

Uitslag

1
Andrea Bagioli
Quick-Step Alpha Vinyl Team 03:18:09
2
Attila Valter
Groupama - FDJ +00:00:00
3
Fernando Barceló
Caja Rural - Seguros RGA +00:00:00
12
Sam Oomen
Jumbo-Visma +00:00:00
13
Robert Gesink
Jumbo-Visma +00:00:00
42
Steven Kruijswijk
Jumbo-Visma +00:03:30
70
Rohan Dennis
Jumbo-Visma +00:05:56

Klassement

1
Sergio Higuita
BORA - hansgrohe 29:53:33
2
Richard Carapaz
INEOS Grenadiers +00:00:16
3
João Almeida
UAE Team Emirates +00:00:52
10
Sam Oomen
Jumbo-Visma +00:01:55
20
Steven Kruijswijk
Jumbo-Visma +00:08:55
40
Robert Gesink
Jumbo-Visma +00:27:16
54
Rohan Dennis
Jumbo-Visma +00:37:28

Gerelateerde updates