Profiel
Kruijswijk schuift op naar achtste plaats na ‘typische’ Giro-etappe

Kruijswijk schuift op naar achtste plaats na ‘typische’ Giro-etappe

Steven Kruijswijk is veilig door de lange en hectische vijfde Giro-etappe gekomen. De kopman van Team Jumbo-Visma finishte in het bijzijn van ploeggenoot Tobias Foss en de andere klassementsrenners in een groep achter de imponerende winnaar Filippo Ganna. De Brabander schoof op naar plaats acht in het klassement.

De lastige etappe met ongeveer 4700 hoogtemeters was op maat gemaakt voor een grote vluchtersgroep. Een achttal kreeg een vrijgeleide van het peloton, dat echter altijd de controle hield. Wereldkampioen tijdrijden Ganna toonde zich de sterkste en kwam solo over de streep in het herfstachtige Camigliatello Silano. Team Jumbo-Visma was de hele dag op de voorste rijen van het peloton te vinden. Ook op de lange slotbeklimming werd kopman Kruijswijk goed bijgestaan door zijn ploeggenoten.

"Een lange, technische etappe die door de weersomstandigheden extra nerveus werd."

Ploegleider Addy Engels

Ploegleider Addy Engels, die als renner maar liefst negen keer de Italiaanse ronde reed, vond het een typische Giro-rit. “Een lange, technische etappe die door de weersomstandigheden extra nerveus werd. Genoeg ingrediënten voor een spektakel. Steven zag er op de slotbeklimming erg goed uit. Hij finishte in de groep waar hij hoorde te zitten. Het is goed dat ‘Stevie’ goed omringd werd door zijn ploegmaats. Mocht er iets gebeuren met bijvoorbeeld zijn materiaal, dan kunnen zij altijd bijspringen. Dit zijn listige dagen, waar je veel tijd kunt verliezen. Gelukkig zijn we deze zogenoemde overgangsetappe goed doorgekomen.”

 / 

Gerelateerde updates