Profiel
Kruijswijk geeft tijd toe en gaat als nummer elf eerste rustdag Giro in

Kruijswijk geeft tijd toe en gaat als nummer elf eerste rustdag Giro in

De laatste bergetappe voor de eerste rustdag van de Giro d’Italia is voor Team Jumbo-Visma niet zoals gehoopt verlopen. De negende rit werd onder herfstachtige omstandigheden een prooi voor de Portugese vluchter Ruben Guerreiro. Steven Kruijswijk moest wat tijd toegeven op een aantal van zijn concurrenten.

Zoals wel vaker deze Giro was het een groot gevecht om in de vlucht van de dag te geraken. Uiteindelijk lukte het acht renners om samen de zware finale in te gaan. Het peloton maakte onder leiding van diverse klassementsploegen stevig tempo richting de voet van de slotklim. Chris Harper, Tobias Foss en Koen Bouwman wisten Kruijswijk tot diep in de finale goed bij te staan. In het bijzijn van de jonge Noor en de Nederlander kwam de kopman van Team Jumbo-Visma over de eindstreep.

"Steven verliest gelukkig niet superveel tijd."

Ploegleider Addy Engels

Ploegleider Addy Engels had op een beter resultaat gehoopt. “Het was een moeilijke en zware dag waar we van tevoren ook wel op hadden gehoopt. Echter liep de laatste kilometer niet zoals verwacht. Het was zeer explosief en dat is niet iets wat Steven graag heeft. Steven verliest gelukkig niet superveel tijd. De bovenste plaatsen zijn nog altijd binnen handbereik. Er komen nog genoeg kansen voor ons, maar we hadden op meer gehoopt.”

Volgens Engels is de rustdag van morgen voor het hele peloton meer dan welkom. “Je zag veel vermoeide gezichten. We hebben al veel kilometers gemaakt. Er waren enkele lange etappes. En na de kortere hadden we lange transfers. De rustdag van morgen komt voor iedereen goed uit.”

Gerelateerde updates