Profiel
Kruijswijk en Kuss daags voor tijdrit Critérium du Dauphiné bij de les

Kruijswijk en Kuss daags voor tijdrit Critérium du Dauphiné bij de les

Team Jumbo-Visma heeft in de derde etappe in het Critérium du Dauphiné gedaan wat het moest doen. De geel-zwarte formatie bracht Steven Kruijswijk en Sepp Kuss in de voorste gelederen naar het slotklimmetje. De kopmannen finishten respectievelijk als zestiende en eenentwintigste in dezelfde tijd als ritwinnaar Colbrelli.

De etappe kende een heuvelachtig begin, maar vlakte richting de finish af. Nadat twee leiders waren gegrepen, werden de sprinters en klassementsrenners in een nerveuze finale van voren gehouden. Zowel Kruijswijk als Kuss hield in het gedrang goed stand. Kruijswijk staat nu tiende in het klassement en Kuss elfde.

"Met zo’n aankomst als deze weet je dat er gaten kunnen vallen en je wil daardoor geen kostbare seconden verliezen."

Sepp Kuss

Kuss vond het een stressvolle dag. “Het was een erg nerveuze etappe, maar de ploeg heeft Steven en mij de hele dag goed van voren gehouden en in een goede positie naar de laatste kilometer gebracht. Met zo’n aankomst als deze weet je dat er gaten kunnen vallen en je wil daardoor geen kostbare seconden verliezen.”

"Grischa Niermann heeft de etappe goed voorbereid dus we wisten waar we vooraan moesten zitten."

Merijn Zeeman

Ploegleider Merijn Zeeman bevestigde dat. “Er stond duidelijk wat wind waardoor de nervositeit in het peloton groot was. Grischa Niermann heeft de etappe goed voorbereid dus we wisten waar we vooraan moesten zitten. De jongens hadden de hele etappe de controle en we zijn er schadevrij doorgekomen. Robert, Timo, Tony en Lennard waren vandaag heel sterk daarin. We zijn hier mede om de Tour de France voor te bereiden en dan leent zo’n etappe zich zeker om het goede gevoel te krijgen voor soortgelijke etappes in de eerste Tourweek.”

Gerelateerde updates