Shop
Krol pakt zilver op 1500 meter: 'Zie Peking vol vertrouwen tegemoet'

Krol pakt zilver op 1500 meter: 'Zie Peking vol vertrouwen tegemoet'

Thomas Krol heeft op de laatste dag van de EK afstanden net naast een tweede Europese titel gegrepen. De 29-jarige sprinter van Team Jumbo-Visma, die vrijdag zegevierde op de 1000 meter, moest op de 1500 meter genoegen nemen met een zilveren medaille. "Natuurlijk had ik vandaag liever gewonnen, maar ik ben blij met het niveau dat ik heb laten zien."

Na het succes van vrijdag had Krol zijn zinnen gezet op titelprolongatie op de 1500 meter, maar met een tijd van 1.43,91 kon hij niet voorkomen dat Kjeld Nuis er met de gouden medaille vandoor ging. De sprinter van Team Reggeborgh had in de voorlaatste rit een tijd van 1.43,60 neergezet en hoewel Krol in de laatste rit sneller opende, kon hij het hoge tempo niet vasthouden.

"Tot 1100 meter was het eigenlijk een prima rit, maar daarna maakte ik een misser en ging ik bijna onderuit. Daar heb ik net iets te veel tijd verloren", aldus Krol, die 'helemaal niet ontevreden' was over de manier waarop hij gereden had. "Kjeld was gewoon de betere vandaag, zo eerlijk moeten we zijn. Zelf ben ik in ieder geval heel blij met het niveau dat ik heb laten zien."

Dat Krol een week na het bloedstollende olympisch kwalificatietoernooi (OKT) over goede benen zou beschikken, was volgens hem geen vanzelfsprekendheid. Aangezien het OKT er mentaal gezien behoorlijk had ingehakt, wist hij niet zo goed wat hij van zichzelf kon verwachten. "Maar als het EK er dan eenmaal aankomt, wil je er gewoon staan en de beste versie van jezelf laten zien. Dat is meer dan behoorlijk gelukt."

Met een gouden medaille op de 1000 meter (zijn eerste internationale titel op deze afstand) en een zilveren medaille op de 1500 meter kon Krol terugkijken op een geslaagd EK. "Ik weet dat het hier en daar nog beter kan, maar als die scherpe randjes er weer zijn, wil ik over een paar weken heel graag de strijd met iedereen aangaan en de beste race van het jaar laten zien", doelde Krol op de Olympische Spelen.

In Peking verschijnt de boomlange sprinter namelijk op drie afstanden (500, 1000 en 1500 meter) aan de start. "Natuurlijk was het lekker geweest als ik vandaag had gewonnen, maar desalniettemin zie ik Peking vol vertrouwen tegemoet."

Gerelateerde updates