Shop
Krol keert terug op wereldbekerpodium met bronzen plak op 1500 meter

Krol keert terug op wereldbekerpodium met bronzen plak op 1500 meter

Thomas Krol heeft zaterdag in Salt Lake City voor de eerste Nederlandse podiumplaats van het wereldbekerseizoen gezorgd op de 1500 meter. De regerend wereldkampioen op de schaatsmijl werd derde op het snelste ijs ter wereld.

Krol moest het in de Utah Olympic Oval in de zesde rit opnemen tegen de Japanner Takuro Oda. De 29-jarige schaatser van Team Jumbo-Visma noteerde een tijd van 1.41,89 en ging daarmee lange tijd aan de leiding. Uiteindelijk zouden de Amerikaanse winnaar Joey Mantia (1.41,15) en de Chinees Zhongyan Ning (1.41,38) onder de tijd van de Nederlander duiken. Team Jumbo-Visma-ploeggenoot Patrick Roest werd achttiende met een tijd van 1.44,19.

"Ik ben hier helemaal niet ontevreden mee”, aldus Krol na afloop. “De tijd is prima. Natuurlijk wil je winnen, maar ik wist ook dat dat een heel moeilijk verhaal zou worden, aangezien wij hier pas vanaf woensdag zijn. Je ziet dat ik in het laatste rondje nog wat tekortkom. Dat is jammer. Al was het niet realistisch om voor een wondertijd te gaan."

Na zijn zestiende plek in het Poolse Tomaszów Mazowiecki en zijn vijfde plaats in het Noorse Stavanger liet Krol zien de stijgende lijn weer te pakken te hebben. "Er zit progressie in. Daar ben ik heel blij mee. Natuurlijk was die zestiende plek in Polen een bijzonder negatieve uitschieter. In Noorwegen was het een magere rit. In deze race zaten weer goede dingen waar ik mee verder kan."

Gerelateerde updates