Shop
Krol grijpt zilver op 1000 meter: 'Heb laten zien dat ik het nog steeds kan'

Krol grijpt zilver op 1000 meter: 'Heb laten zien dat ik het nog steeds kan'

Thomas Krol heeft op de voorlaatste dag van de WK afstanden een zilveren medaille veroverd op de 1000 meter. De olympisch kampioen reed in een kolkend Thialf zijn beste race van het jaar, maar kon daarmee niet voorkomen dat Jordan Stolz zijn tweede wereldtitel van het weekend greep. "De beste heeft gewonnen."

Voor Krol voelde de zilveren medaille als een overwinning op zichzelf. De 30-jarige sprinter maakte mentaal lastige maanden door en kreeg de juiste slag en vorm maar niet te pakken. Vlak voor de start van de WK afstanden leken de puzzelstukjes toch op zijn plaats te vallen. "Deze week voelde het eindelijk weer goed. Ik kon doen wat ik altijd kon en wist dat er iets moois mogelijk was."

Krol, die in de tiende rit in actie kwam, was de eerste die een tijd onder de 1.08 realiseerde. Met een tijd van 1.07,78 reed de Deventernaar 'de beste race van het jaar' en ging hij zelfs tot aan de laatste rit aan de leiding. Stolz bleek met een tijd van 1.07,11 echter een klasse apart. "Best of the rest zou je kunnen zeggen. Jordan is gewoon niet te verslaan op dit moment", aldus Krol.

"Ik win hier dan niet, maar ik versla wel een heleboel namen die mij dit jaar veel pijn hebben gedaan. Voor mij is dit zilver met een gouden randje." Volgens Krol was de grootste winst dat hij weer mee kon strijden om de prijzen. "Ik wil niet schaatsen om me nipt te plaatsen voor een WK. Ik heb er altijd in geloofd dat ik het kon en heb vandaag laten zien dat ik het nog steeds kan."

Krol heeft grootse plannen voor de zomer, waarin hij graag wil verbeteren. "Dat neemt niet weg dat ik morgen nog één keer hard wil schaatsen. In deze vorm kan ik denk ik iets heel moois laten zien op de 1500 meter. Ik ben ontzettend blij dat ik het weer op de rit heb."

Gerelateerde updates