Shop
Krol besluit seizoen met brons op 1500 meter: 'Het voelde weer vertrouwd'

Krol besluit seizoen met brons op 1500 meter: 'Het voelde weer vertrouwd'

Thomas Krol heeft zijn seizoen toch nog met een goed gevoel afgesloten. De 30-jarige sprinter veroverde op de laatste dag van de WK afstanden een bronzen medaille op de 1500 meter, nadat hij zaterdag al zilver had gepakt op de 1000 meter. "Dit weekend maakt een hoop goed."

Bij elke WK-race waar Krol aan de start verscheen (de twee diskwalificaties niet meegerekend), haalde hij het podium. Die statistiek hield hij bij de WK afstanden in Heerenveen in leven door zowel op de 1000 meter als 1500 meter een medaille in de wacht te slepen. De winst ging op beide afstanden naar Jordan Stolz, die eerder dit weekend ook al de 500 meter op zijn naam had geschreven.

De 18-jarige Amerikaan reed op de schaatsmijl een tijd van 1.43,59 en hield daarmee Kjeld Nuis (1.43,82) en Krol (1.44,30) achter zich. De sprinter van Team Jumbo-Visma berustte na afloop in de nederlaag. "Natuurlijk had ik hier ook graag 1.43 willen rijden, maar ik weet dat ik op dit moment niet beter was dan ik had laten zien. Voor mijn gevoel heb ik het nergens laten liggen", aldus Krol, die Stolz de terechte winnaar vond.

"Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik zijn race minder indrukwekkend vond dan de afgelopen dagen. Na 700 meter had ik zelfs goede hoop dat ik hem zou pakken, maar hij had blijkbaar nog wat over. Superknap." Kijkend naar zijn eigen rit was Krol meer dan tevreden. "Het voelde weer als vertrouwd. Het ging soepel en vanzelf. Daar ben ik heel blij mee."

Met twee medailles voorzag Krol zijn seizoen toch nog van een beetje glans. "Het was hoe dan ook een teleurstellend seizoen. Ik heb superhard getraind, maar niet de resultaten gekregen die ik wilde. Dit weekend heeft daarentegen een hoop goed gemaakt. Ik heb weinig op het podium gestaan, maar wel twee keer op het goede moment. Ik ben altijd goed als het moet."

 / 

Gerelateerde updates