Shop
Krol bemachtigt WK-ticket op 1500 meter: 'We hebben de juiste weg gevonden'

Krol bemachtigt WK-ticket op 1500 meter: 'We hebben de juiste weg gevonden'

Thomas Krol heeft op de tweede dag van de Daikin NK afstanden een zilveren medaille veroverd op de 1500 meter. De dertigjarige sprinter rekende in een onderling duel af met olympisch kampioen Kjeld Nuis, maar kon niet voorkomen dat Patrick Roest er met de Nederlandse titel vandoor ging.

Wie denkt dat Krol zaterdag alleen naar Thialf was gekomen om zich te plaatsen voor de WK afstanden heeft het mis. De drievoudig nationaal kampioen wilde op de schaatsmijl 'vol voor de overwinning gaan' en daarmee zijn titel prolongeren. Met concurrenten als Roest, Nuis en Wesly Dijs wist hij echter dat dat geen gemakkelijke opdracht zou worden.

Roest had de lat in de achtste rit met 1.44,55 hoog gelegd voor Krol en Nuis, die het in de voorlaatste rit tegen elkaar opnamen. Na een spannend en meeslepend gevecht was het uiteindelijk Krol die aan het langste eind trok. De wereldkampioen sprint was met een tijd van 1.44,86 drie honderdsten sneller dan de olympisch kampioen. "Dit is de eerste keer dat ik Kjeld in een rechtstreekse confrontatie versla op de 1500 meter", vertelde een tevreden Krol.

Hoewel het niet de gewenste gouden medaille was, kon de sprinter van Team Jumbo-Visma leven met de tweede plek. "In Nederland is het niet vanzelfsprekend dat je je plaatst, dus ik ben blij dat ik me ertussen heb gereden. Dat is voor nu het belangrijkst", aldus Krol, die de afgelopen maanden kwakkelde met zijn vorm. In eerste instantie werd gedacht aan fysieke malheur, maar het was vooral een gebrek aan zware trainingen.

"Ik moet het hebben van inhoud en VO2max. De afgelopen weken hebben we intensieve blokken getraind en nu voel ik me steeds fitter worden. Aan het begin van het seizoen liepen de laatste rondjes voor geen meter. Dat was heel frustrerend. Nu rijd ik de laatste rondjes steeds beter door." Voor Krol kan het seizoen nog altijd in glans afgesloten worden. "Jac en ik hebben de juiste weg gevonden. Over een maand zou ik heel graag wereldkampioen willen worden."

 / 

Gerelateerde updates