Shop
Kraak boekt eerste profoverwinning in Volta Limburg Classic

Kraak boekt eerste profoverwinning in Volta Limburg Classic

Amber Kraak heeft de Volta Limburg Classic op haar naam geschreven. De Nederlandse renster van Team Jumbo-Visma boekte hiermee haar eerste overwinning bij de profs. Ploeggenoot Anouska Koster kwam in de achtervolgende groep als tweede over de finish.

Kraak, Koster en Teuntje Beekhuis trokken met nog zo’n vijftig kilometer te gaan ten aanval. Ze kregen verschillende rensters met zich mee. Op twintig kilometer van de streep ontsnapte Kraak uit de kopgroep en bouwde ze haar voorsprong langzaam uit. Uiteindelijk kwam ze, ruim een minuut voor haar achtervolgers, juichend over de finish.

“Ik ging er vrij onbevangen in, want we reden deze wedstrijd met drie individuele renners”, vertelt Kraak. “We hebben heel goed als team samengewerkt. Op de Moerslag reden we steeds met z’n drieën voorin en bij de vierde keer brak het. Toen konden we het spelletje spelen. Dit was best nieuw voor mij, maar we bleven aanvallen. Uiteindelijk kreeg ik een gaatje. Het voelde fijn om door te gaan, omdat ik wist dat er teamgenoten achter me reden. Mocht ik teruggepakt worden, dan waren zij er ook nog. Of het naar meer smaakt? Ik ga eerst hiervan genieten.”

Kraak is een voormalig roeister. Ze was tot 2019 onderdeel van de Nederlandse selectie voor de Olympische Spelen in Tokyo, maar verloor het plezier in de roeisport doordat ze veel alleen in de boot zat. Kraak besloot zich toe te leggen op fietsen en maakte in de zomer de overstap naar het Nederlandse World Tour-team.

Het is voor de vrouwenploeg van Team Jumbo-Visma de eerste overwinning van het seizoen op de weg.
Beekhuis ging vandaag met de bergtrui naar huis.

"Ik ging er onbevangen in, maar we bleven aanvallen"

Amber Kraak

Gerelateerde updates