Shop
Koster klimt naar achtste plaats in tweede etappe Simac Ladies Tour

Koster klimt naar achtste plaats in tweede etappe Simac Ladies Tour

Anouska Koster is als tiende geëindigd in de tweede tijdrit van de Simac Ladies Tour. De Friezin klokte in de zeventien kilometer lange tijdrit in Gennep een tijd van 22:12 en gaf daarmee anderhalve minuut toe op ritwinnares Marlen Reusser. Ze klimt daarmee naar de achtste plaats in het klassement.

Marianne Vos finishte op de zestiende plek. De Brabantse staat, met nog drie etappes voor de boeg, tiende in de algemene rangschikking.

Koster, die twee dagen eerder tijdens de proloog al dicht eindigde op de winnende tijd van ploeggenote Vos, was na afloop verrast door haar eigen prestatie. “Ik had dit zelf ook niet verwacht. Het plan was om met het team stabiel te rijden. Ik had een goed pacing plan en heb vooral heel stabiel en technisch gereden. Ik heb nog weinig op mijn tijdritfiets getraind. Normaal moet ik het meer hebben van een parcours met veel bochten. De insteek voor deze tijdrit was om stabiel en technisch goed te rijden en om goed te pacen. Dat ik daarmee tiende zou worden had ik niet verwacht.”

 / 

Gerelateerde updates