Shop
Koster achtste in slotetappe Giro Donne

Koster achtste in slotetappe Giro Donne

Anouska Koster is als achtste over de streep gekomen in de laatste etappe van de Giro d’Italia Donne. De slotrit werd gewonnen door de Amerikaanse Coryn Rivera. Anna van der Breggen pakte de roze trui.

Vanuit Capriva Del Friuli ging de tiende etappe van start. Het heuvelachtige parcours bevatte vier klimmen van de derde categorie. Vijf rensters, waaronder rozetruidraagster Van der Breggen, plaatsen al vroeg in de wedstrijd de beslissende aanval. Het verschil met het peloton liep snel op tot meer dan twee minuten. Uiteindelijk wist een viertal het peloton voor te blijven tot de streep. De Nederlandse Koster reed namens Team Jumbo-Visma Women in de sprint van het achtervolgende peloton naar de achtste plaats.

“We hebben met z’n drieën alles gegeven deze laatste dag. De moraal was hoog en het was supermooi om met de meiden zo te koersen”, vertelt Koster. “Ik voelde me goed. Het was wel ontzettend warm en in het peloton was het een afvalrace. Teuntje Beekhuis was gevallen en Riejanne Markus had materiaalpech waardoor zij veel krachten hadden verspeeld. In de finale coachte Riejanne me er goed doorheen. Ik ging de sprint vroeg aan maar ik ben blij dat ik nog vierde kon worden van het peloton. Vandaag was een hele mooie afsluiting.”

 / 

Ploegleider Marco Postma blikte tevreden terug op de prestaties van het team in de Italiaanse rittenkoers: “Als team kunnen we terugkijken op een hele mooie Giro. Met de twee etappezeges van Marianne Vos en de manier waarop we als team hebben gereden deze week, hebben we onze doelen zeker behaald. Als team hebben we veel geleerd en weer stappen kunnen maken. De dertigste overwinning in de Giro van Marianne was een bijzonder moment.”

Giro d'Italia Donne

Stage 10

Uitslag
Klassement
1
Coryn Rivera
Team DSM 02:56:40
2
Elizabeth Deignan
Trek-Segafredo Women +00:00:00
3
Elise Chabbey
Canyon SRAM Racing +00:00:03
8
Anouska Koster
Team Jumbo-Visma Women +00:00:23
21
Riejanne Markus
Team Jumbo-Visma Women +00:00:23
54
Teuntje Beekhuis
Team Jumbo-Visma Women +00:02:27
1
Anna van der Breggen
SD Worx 27:00:55
2
Ashleigh Moolman
SD Worx +00:01:43
3
Demi Vollering
SD Worx +00:03:25
34
Riejanne Markus
Team Jumbo-Visma Women +00:33:32
39
Anouska Koster
Team Jumbo-Visma Women +00:36:38
46
Teuntje Beekhuis
Team Jumbo-Visma Women +00:43:08

Gerelateerde updates