Shop
Kooij vijfde in eerste etappe Gree-Tour of Guangxi

Kooij vijfde in eerste etappe Gree-Tour of Guangxi

Olav Kooij is als vijfde over de streep gekomen in de eerste etappe van de Gree-Tour of Guangxi. De jonge Nederlander greep net naast een podiumplek in de massasprint die werd gewonnen door Elia Viviani.

De eerste etappe van de Chinese rittenkoers, met start en finish in Beihai, begon rustig. Nadat het peloton een aantal kilometer onderweg was, ontstond de traditionele vroege vlucht. Vier renners creëerden een gat van ruim anderhalve minuut, maar werden op vijftien kilometer voor de meet gegrepen. In de finale toonde Team Jumbo-Visma zich goed van voren om Kooij in een goede positie te brengen. De jonge sprinter was bij de pinken, maar kwam tekort voor een podiumplaats.

"Helaas merkte Olav al snel dat hij niet de benen had voor een overwinning."

Maarten Wynants

Ploegleider Maarten Wynants vertelt over de eerste etappe. “Het was bijzonder warm met 33 graden. Alle renners moesten daar even aan wennen. Tijdens de koers lieten we de andere ploegen controleren en in de finale sprongen we bij. De gebroeders Van Dijke bereidden de sprint voor Olav voor. Helaas merkte hij al snel dat hij niet de benen had voor een overwinning.”

“Morgen is weer een nieuwe kans”, blikt Wynants direct vooruit. “Het zal een soortgelijke etappe worden als vandaag. Het is de bedoeling om Olav opnieuw goed af te zetten in de finale en weer mee te laten doen voor de ritzege.”

Gerelateerde updates