Shop
Kooij verstevigt leidende positie in ZLM Tour na tweede plek

Kooij verstevigt leidende positie in ZLM Tour na tweede plek

Olav Kooij heeft een vierde podiumplek op rij mogen bijschrijven in de ZLM Tour. De leider in het algemeen klassement moest in finishplaats Mierlo genoegen nemen met plaats twee. Met zijn tweede plek verstevigde Kooij de leiding in het klassement.

Ook in de vierde rit rolde er een klassieke sprintersrit uit de koker. Een kopgroep van zeven kreeg de ruimte, maar was geen bedreiging voor de ritzege. Team Jumbo-Visma liet wederom zien de koers in handen te durven nemen. Samen met andere ploegen controleerde de Nederlandse ploeg de etappe. Met behulp van zijn ploeggenoten wist Kooij zich wederom ideaal te positioneren in de sprint. Op de finishlijn werd de jonge sprinter uiteindelijk nipt geklopt door Dupont.

"We staan hier met een sterke ploeg, dus ik wil morgen nog een keer voor de ritzege gaan"

Olav Kooij

Ondanks dat zijn gele trui na de vierde etappe steviger om zijn schouders hangt, had Kooij liever zijn derde etappezege bijgeschreven. “Het is toch een teleurstelling. De jongens hadden vandaag weer een goede lead-out. Gisteren wachtte ik zelf iets te lang om aan te gaan, daarom besloot ik vandaag om gewoon aan te gaan. Ik had er voor mijn gevoel echt wel wat op zitten. Helaas pakte de sprint niet in mijn voordeel uit. In het klassement loop ik wel iets uit. Dat is een goede zaak met het oog op het eindklassement. We staan hier met een sterke ploeg en daarom wil ik morgen nog een keer voor de ritzege gaan.”

 / 

Gerelateerde updates