Shop
Kooij verlengt suprematie met vierde zege in Ronde van Groot-Brittannië

Kooij verlengt suprematie met vierde zege in Ronde van Groot-Brittannië

Er lijkt momenteel geen maat te staan op Olav Kooij en Team Jumbo-Visma in de Ronde van Groot-Brittannië. De jonge spurter snelde woensdag voor de vierde dag op een rij naar de zege in Engeland. In een massasprint toonde Kooij wederom aan dat hij op dit moment de te kloppen man is.

“De hattrick was al heel speciaal, maar dit overstijgt alle verwachtingen”, zijn de eerste woorden van klassementsleider Kooij. Het nog altijd maar 21-jarige sprintkanon boekte in Newark-on-Trent alweer zijn 26e profzege. “We waren de favoriet voor de zege vandaag. Het is natuurlijk altijd makkelijker gezegd dan gedaan. We namen vandaag het heft van de koers in handen. We lieten daarmee zien voor die vierde te willen gaan.”

Met zijn vierde zege in één en dezelfde editie van de Ronde van Groot-Brittannië komt Kooij op gelijke hoogte met Edvald Boasson Hagen (2009) en ploeggenoot Wout van Aert (2021), die beiden in het verleden ook vier overwinningen boekten. De Noor deed dat eveneens zonder onderbreking.

Over Van Aert en de rest van zijn ploeggenoten spreekt Kooij enkel lovende woorden. “Het is de sterkte van de ploeg die hier het verschil maakt. Zij stellen mij nu al vier dagen op een rij in de mogelijkheid om voor de zege te sprinten. Het is tot op heden een ongelooflijk lekkere week, waarin we veel vertrouwen opdoen. We gaan eerst van deze zege genieten, alvorens we naar de kansen kijken die er in de komende dagen mogelijk nog aankomen”, toont de renner uit Numansdorp zich gelijk weer ambitieus.

"Het is de sterkte van de ploeg die hier het verschil maakt"

Olav Kooij

Nadat ploegmaats Jonas Vingegaard in de Spaanse rittenkoers O Gran Camiño en Primoz Roglic in Tirreno-Adriatico eerder dit jaar al eens drie ritten op een rij wonnen, doet Kooij daar met zijn vierde onafgebroken succes nu nog een schepje bovenop. Met zijn elfde seizoenszege krikt de spurter het seizoenstotaal van zijn ploeg Team Jumbo-Visma bovendien op naar 56 overwinningen.

“Olav presteert hier iets wonderbaarlijks”, beschrijft ploegleider Maarten Wynants de zegereeks van zijn pupil. “Het lijkt vanaf de zijlijn misschien eenvoudig, maar dat is het zeker niet. Het deelnemersveld is erg sterk. Dat maakt het alleen maar specialer. Olav beschikt over veel zelfbeheersing. Hij weet heel goed wat hij wil, en werkt daar keihard voor. Dat is zijn absolute sterkte. Hij waardeert het werk van zijn teamgenoten. Zo is hij heel erg in zijn nopjes met het feit dat Van Aert, een van ‘s wereld beste coureurs, de lead-out voor zijn rekening neemt. Dat motiveert Olav alleen maar meer. We zijn tevreden met hoe alles hier verloopt. We zijn net halverwege deze Ronde van Groot-Brittannië, dus er volgt nog wel het een en ander.”

© SWpix.com

Gerelateerde updates