Shop
Kooij tweede in slotetappe Ronde van Hongarije

Kooij tweede in slotetappe Ronde van Hongarije

Olav Kooij is als tweede geëindigd in de afsluitende etappe van de Ronde van Hongarije. De jonge sprinter van Team Jumbo-Visma moest na een snelle sprint in de straten van Boedapest alleen de Belg Edward Theuns voor zich dulden.

Een groep vluchters werd in de laatste lokale ronde bijgehaald, waarna het peloton zich op kon maken voor een massasprint. De neoprof werd goed gebracht door zijn jonge ploeggenoten en Mike Teunissen, maar was niet opgewassen tegen Theuns. Voor Kooij is het zijn eerste podiumplek als prof van Team Jumbo-Visma.

Kooij wist gezien de lengte van de etappe dat het een nerveuze koers ging worden. “De koers was met een afstand van tweeënnegentig kilometer en de lokale omlopen een soort criterium. Dat was ook goed te merken aan de nervositeit in het peloton. Mike trok de sprint op gang, waardoor ik met snelheid van achteren kon komen. Helaas was ik net niet snel genoeg. Deze week was de eerste keer dat we echt met een lead-out werkten in een veld met redelijk wat sprinters. Dagelijks hebben we ons plan zo goed mogelijk uit proberen te voeren. Elke etappe hebben we dingen goed gedaan, maar er waren ook zeker zaken waarvan we kunnen leren. Dat nemen we mee naar de volgende wedstrijden.”

"Het ging steeds beter en elke dag waren we op de afspraak"

Frans Maassen

Ploegleider Frans Maassen heeft zijn jonge ploeg gedurende de week zien groeien. “De combinatie van de jonge mannen en Mike is goed bevallen. Het ging steeds beter en elke dag waren we op de afspraak. Helaas is het net niet gelukt om een etappe te winnen, maar we waren meermaals dichtbij. Er hing een goede sfeer in de ploeg en ik denk dat iedereen er een hoop van geleerd heeft.”

Teunissen maakte na blessureleed zijn rentree in het peloton. “Voor hem was het zeker spannend”, vervolgt Maassen. “Mike heeft er lang uit gelegen en dan is het altijd afwachten hoe je ervoor staat. Hij heeft het goed gedaan en kan met vertrouwen vooruitkijken.”

Gerelateerde updates