Kooij toont sprintsnelheid met tweede plaats in Tirreno-Adriatico

Kooij toont sprintsnelheid met tweede plaats in Tirreno-Adriatico

Olav Kooij heeft in de tweede etappe van de Tirreno-Adriatico net naast de ritzege gegrepen. In de smalle straten van Sovicille hoefde de 20-jarige sprinter van Team Jumbo-Visma in de massasprint alleen de Belg Tim Merlier voor zich te dulden.

Onder een stralend Italiaans zonnetje vertrokken de renners vanuit Camaiore in zuidelijke richting naar Sovicille voor de langste etappe van deze rittenkoers. Vlak na het startschot vormden vijf rijders de vlucht van de dag, maar een voorsprong van maximaal acht minuten bleek niet voldoende om het peloton te verrassen.

Nadat ook een late uitvalspoging van Marc Soler in de kiem was gesmoord, maakten de sprinters zich na 219 kilometer op voor een massasprint. Kooij zat in de smalle straten van Sovicille niet in de ideale positie, maar slaagde er dankzij een machtige eindsprint toch nog in de tweede plaats voor zich op te eisen.

"Gezien de sprint die ik rijd en de goede benen die ik had, is de tweede plek toch wel een beetje balen", reageerde Kooij na afloop. "Ik had veel vertrouwen meegenomen uit de UAE Tour en wilde hier voor de overwinning gaan. Het is balen als je dan tweede wordt."

 / 

Volgens ploegleider Maarten Wijnants was het mede door de wind, de klimmetjes en de smalle straatjes een hectische finale. "In de laatste drie kilometer zaten we niet in ideale positie en dacht ik dat het een kansloos verhaal zou worden. Vlak daarna zag ik dat Olav tweede was geworden en dacht ik: hoe dan?"

Ondanks het mislopen van de etappezege kijkt Kooij met een positief gevoel naar de komende dagen. "Met de snelheid en conditie zit het wel goed. Als we vanuit een goede positie de sprint kunnen beginnen, maken we zeker kans om een overwinning te pakken."

Gerelateerde updates