Shop
Kooij sprint opnieuw naar podiumplaats in Tirreno

Kooij sprint opnieuw naar podiumplaats in Tirreno

Olav Kooij heeft voor de tweede dag op rij een podiumplaats behaald in de Tirreno-Adriatico. De twintigjarige sprinter van Team Jumbo-Visma werd in de slotkilometers goed afgezet door zijn teamgenoten, maar kwam in de eindsprint net tekort om Caleb Ewan en Arnaud Démare achter zich te houden.

Net als de etappe van dinsdag was ook de derde etappe van de Koers van de Twee Zeeën er eentje zonder al te veel spektakel. Zes rijders vormden de vlucht van de dag en kregen een maximale voorsprong van zes minuten. Op zo'n 45 kilometer van de finish werd de groep gegrepen, waarna alles erop leek te wijzen dat een massasprint de winnaar van de dag zou bepalen.

Tadej Pogacar, Marc Soler, Julian Alaphillipe en Tao Geoghegan Hart probeerden daar echter nog een stokje voor te steken, maar met nog tien kilometer te gaan werden ook zij door een hongerig peloton tot de orde geroepen. Jos van Emden, Edoardo Affini en Tosh van der Sande loodsten Kooij vervolgens naar de voorste gelederen en zetten de jongeling in een goede positie af.

 / 

Hoewel Kooij zijn uiterste best deed om het beulswerk van zijn team te belonen, bleek hij net niet opgewassen tegen Caleb Ewan en Arnaud Démare. "Op het moment dat zij aangingen, voelde ik al dat ik tekort zou komen voor de overwinning", reageerde Kooij na afloop. "Het is mooi om te zien hoe we de finale aanpakten. Dat ik nu opnieuw een podiumplek heb behaald, is zeker niet slecht."

Dat Kooij vooraf als één van de favorieten werd bestempeld, deerde hem weinig. "Het is een goed teken dat de grote mannen rekening met je houden. Dat betekent dat je er heel dicht bij zit. Ik heb tijdens de UAE Tour en de afgelopen twee dagen laten zien dat ik er niet ver vanaf zit, dus ik hoef niet bang te zijn voor die mannen."

Gerelateerde updates