Shop
Kooij sprint naar zege in tweede etappe Cro Race

Kooij sprint naar zege in tweede etappe Cro Race

Olav Kooij heeft de tweede etappe van de Cro Race op zijn naam geschreven. De negentienjarige sprinter van Team Jumbo-Visma was in Otočac de snelste in de massasprint. Hij is ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Het is voor de Zuid-Hollander zijn eerste seizoenszege. Daarmee kwam de zegeteller van Team Jumbo-Visma dit seizoen op negenendertig. Kooij won vorig seizoen een rit in de Settimana Coppi e Bartali.

In de geaccidenteerde etappe werd een vroege vlucht in de finale ingelopen. Team Jumbo-Visma kwam op het laatste moment naar voren, waarna Mick van Dijke met een tekstboek lead-out zijn sprinter in stelling bracht.

Kooij was dan ook erg blij met de zege. “Ik wilde vandaag heel graag winnen. Na mijn tweede plaats in de eerste etappe wist ik dat het mogelijk was. De ploeg heeft mij de hele dag goed van voren gehouden en de lead-out was perfect. Kroatië is mij altijd al goedgezind geweest. Vorig jaar won ik hier nog de Trofej Poreč en de Trofej Umag. Het is altijd leuk om in een land terug te keren waarin je succesvol bent. De komende dagen gaan nog zwaar worden, maar er komen nog meer kansen.”

Kooij kwam begin dit jaar over van Jumbo-Visma Development Team. Robbert de Groot is Head of Development binnen die opleiding. Hij geniet dan ook van de zege van Kooij en van de ontwikkeling van de jonge renners. “Deze zege van Olav is heel mooi. Een onderdeel van het development team is het opleiden. Onze filosofie is om die jongens langzaam en rustig kansen te geven op een steeds hoger niveau, de renners stelselmatig laten proeven aan het niveau van de WorldTour. Dat zie je nu niet alleen bij Olav maar ook bij Mick en Tim van Dijke die het in Kroatië ook heel goed doen. Alle investeringen en opofferingen die deze jongens doen betalen zich nu langzaam uit. Dit is niet alleen mooi voor hun, maar ook een bevestiging dat we goed bezig zijn als opleidingsploeg om renners af te leveren die succesvol zijn. Het is goed voor de sfeer binnen de hele ploeg. We strijden met elkaar en leven met elkaar mee. Het geeft vertrouwen en zeker een boost voor de jonge mannen om zich te blijven ontwikkelen."

Gerelateerde updates