Shop
Kooij sprint naar winst in tweede rit Circuit Cycliste Sarthe

Kooij sprint naar winst in tweede rit Circuit Cycliste Sarthe

Olav Kooij heeft de tweede etappe van het Circuit Cycliste Sarthe op zijn naam weten te schrijven. In een sterk sprintersveld werd Kooij uitstekend gepositioneerd door zijn teamgenoten van Team Jumbo-Visma. Voor Kooij is het zijn eerste zege van het seizoen.

De tweede etappe in het Circuit Cycliste Sarthe was een typische sprintersrit. Al vroeg in de koers ontstond er een kopgroep van zes renners. Deze groep kreeg een maximale voorsprong van vijf minuten, alvorens de sprintersploegen begonnen te controleren. Op vijftien kilometer van de meet werden de vluchters teruggepakt en begon de voorbereiding voor de sprint.

Met nog drie kilometer tot de finish kon Team Jumbo-Visma goed opschuiven. Rick Pluimers en Mick van Dijke wisten zich perfect voor kopman Kooij te posteren en lieten deze positie niet meer los. Nadat Kooij in een ideale positie door de laatste bocht kwam, kon de sprinter uit het zog van zijn tegenstanders komen en zijn eerste seizoenzege bijschrijven.

"Op het moment dat ik aanging voelde ik dat er genoeg op zat om te winnen."

Olav Kooij

Kooij was ontzettend tevreden over de teamprestatie van zijn ploeg. “Het was aan de jongens de taak om rustig te blijven. We hadden een moment afgesproken om onze move te maken. Dit lukte perfect. Rick en Mick deden een supergoede job, zodat ik daarna in goede positie aan de sprint kon beginnen. Toen ik uit de laatste bocht kwam in goede positie wist ik dat ik bij Pedersen in het juiste wiel zat. Op het moment dat ik aanging voelde ik dat er genoeg op zat om te winnen.”

De overwinning van Kooij is zijn eerste van het seizoen en voor het team de tiende. “Ik ben al een paar keer dichtbij geweest dit jaar. Dan is het extra lekker om er nu één in te tikken. Er komen nog twee dagen aan waar we ook volle bak voor willen gaan. Vanavond gaan we eerst even genieten van deze overwinning”, aldus de rappe jongeling van Team Jumbo-Visma.

Ook ploegleider Addy Engels was blij met het werk van zijn jeugdige pupillen. “Gisteren deden we als ploeg een veel grotere inspanning en lukt het niet. Vandaag deden de jongens in de finale een mooie move. Ze kwamen op het juiste moment in de goede positie en brachten Olav waar hij moest zitten. Vervolgens maakte Olav het prachtig af. We hebben nog twee dagen koers, maar we gaan nu van dit moment genieten.”

Circuit Cycliste Sarthe - Pays de la Loire

Stage 2

Gerelateerde updates