Shop
Kooij sprint naar vierde plaats in zesde etappe UAE Tour

Kooij sprint naar vierde plaats in zesde etappe UAE Tour

Olav Kooij is in de zesde etappe van de UAE Tour net naast het podium geëindigd. De 21-jarige sprinter van Team Jumbo-Visma kwam in Abu Dhabi net iets te laat aan sprinten toe en moest op de streep Tim Merlier, Sam Bennett en Dylan Groenewegen voor zich dulden.

De voorlaatste etappe van de meerdaagse rittenkoers in het Midden-Oosten was er wederom eentje voor de rappe mannen. Drie renners trokken al vroeg in de koers ten aanval, maar een maximale voorsprong van vier minuten was niet aan hen besteed. Dat kwam mede omdat Team Jumbo-Visma het tempo in het peloton bepaalde.

De geel-zwarte brigade zette Kooij in de slotkilometers goed van voren af, waarna het aan de jonge Nederlander was om positie te kiezen. Hij koos het wiel van Sam Bennett, maar vanuit die positie kwam hij echter te laat aan sprinten toe. "Olav reed een goede sprint, maar hij begon er iets te ver aan", stelt ploegleider Maarten Wynants.

"Als ze een goede dag hebben, rolt er vanzelf een mooi klassement uit"

Maarten Wynants

Na een vierde, tweede en negende plek moest Kooij vandaag genoegen nemen met de vierde plek. Prestaties waar Kooij vertrouwen uit kan halen, aldus Wynants. "Hij heeft elke sprint meegedaan. Er staan twintig sprinters aan de start, waarvan een aantal er helemaal niet aan te pas is gekomen. Dat zegt wel hoe moeilijk het is om hier te presteren."

Morgen wacht alweer de laatste etappe van de UAE Tour. In de rit naar de Jebel Hafeet is het volgens Wynants aan de klassementsmannen. "Sepp en Tom voelen zich goed en zullen ervoor gaan. Als ze een goede dag hebben, rolt er vanzelf een mooi klassement uit", aldus de Belg, die denkt dat het alle hens aan dek is op de slotklim. "UAE zal vroeg openen, want zij moeten een minuut goed maken op Remco Evenepoel. Voor ons is het zaak om zo lang mogelijk te volgen."

 / 

Gerelateerde updates