Shop
Kooij sprint naar vierde plaats in tweede etappe Ronde van Polen

Kooij sprint naar vierde plaats in tweede etappe Ronde van Polen

Olav Kooij is in de tweede etappe van de Ronde van Polen als vierde geëindigd. De jonge sprinter werd door zijn ploeggenoten wederom goed van voren afgezet, maar miste vervolgens op een haar na het podium.

Kooij moest de leiderstrui afstaan aan de Noor Jonas Abrahamsen, die vanuit de vlucht van de dag bij de tussensprints voldoende bonificatieseconden verzamelde om Kooij uit het gele tricot te rijden.

Eerder op de dag kreeg Team Jumbo-Visma een opdoffer te verwerken. Sam Oomen bleek te veel hinder te ondervinden van een valpartij in de openingsetappe. Met bezeerde ribben en een pijnlijke pols moest de 26-jarige renner noodgedwongen verstek laten gaan bij de start van de tweede rit.

"Later in de week komen er wellicht nog enkele sprintkansen"

Maarten Wynants

“Het is een stuk lastiger om de wedstrijd te controleren nu we nog maar met vijf man in koers zijn”, spreekt ploegleider Maarten Wynants. “Al vrij vroeg in de etappe werd duidelijk dat we er alleen voor stonden. In de slotfase moesten we alle zeilen bijzetten om de laatst overgebleven vluchter te grijpen. Daardoor moest Mick van Dijke een ferme inspanning leveren die hij liever op zak had gehouden voor de leadout. Mike Teunissen zette Olav goed af in de laatste honderden meters. Een vierde plaats is niet slecht, maar Olav ging voor het hoogst haalbare. Morgen gaat een dag zijn voor de klassementsmannen. Later in de week komen er wellicht nog enkele sprintkansen.”

Tour de Pologne

Stage 2

Gerelateerde updates