Shop
Kooij sprint naar tweede plek in vijfde etappe Gree-Tour of Guangxi

Kooij sprint naar tweede plek in vijfde etappe Gree-Tour of Guangxi

Olav Kooij is naar de tweede plek gesprint in de vijfde etappe van de Gree-Tour of Guangxi. De sprinter van Team Jumbo-Visma leek lang af te stevenen op de overwinning, maar werd net voor de meet gepasseerd door Juan Sebastián Molano. Milan Vader behield zijn rode leiderstrui.

Vanuit startplaats Liuzhou kon het peloton zich opmaken voor de langste etappe van de Chinese rittenkoers. Meteen vanaf de start was het opletten geblazen voor de manschappen van Maarten Wynants. “Het was direct erg zwaar. Na vele aanvallen ontstond de kopgroep pas na zestig kilometer fietsen. Op dat moment lag het gemiddelde zelfs hoger dan 52 kilometer per uur. Mick van Dijke heeft vervolgens de controle genomen in het peloton en deed dat voortreffelijk”, aldus de ploegleider.

Na twee beklimmingen in het slot van de etappe werd de kopgroep ingerekend en kon er wederom gesprint worden in China. “Tim van Dijke zette Olav perfect af. Olav begon zijn sprint met vertrouwen na de afgelopen dagen”, doelt Wynants op de ritzege van Kooij op de derde dag. “Het was vandaag sprinten met de wind op kop. Helaas kon Molano nog net achter Olav vandaan komen en hem passeren.”

"Milan had een goede dag, we zijn een stap dichter bij het winnen van het eindklassement"

Maarten Wynants

Morgen staat de laatste etappe van de Gree-Tour of Guangxi op het programma met een gelijkaardige rit als vandaag. Vader gaat de laatste dag in als leider van het algemeen klassement. Wynants: “De plannen voor morgen zijn duidelijk: we willen het eindklassement van de Gree-Tour of Guangxi winnen. Milan had vandaag een goede dag en we zijn een stap dichter bij het winnen van het eindklassement.”

Gerelateerde updates