Shop
Kooij sprint naar eerste seizoenszege in Umag Trophy

Kooij sprint naar eerste seizoenszege in Umag Trophy

Olav Kooij heeft in Kroatië de Umag Trophy gewonnen. De 18-jarige renner van Jumbo-Visma Development Team bleek na ruim honderdvijftig kilometer over de snelste benen van het peloton te beschikken. Het is voor de eerstejaars belofte zijn eerste overwinning van het seizoen.

Maurice Ballerstedt maakte onderdeel uit van de kopgroep van de dag. De Duitser van Jumbo-Visma Development Team werd samen met zijn medevluchters op vijf kilometer van de aankomst teruggepakt. Kooij, afgelopen weekend tweede in de Ster van Zwolle, wist vervolgens naar de winst te sprinten en bezorgt zijn ploeg daarmee de derde overwinning van het seizoen.

“De koers verliep volgens plan”, aldus Kooij. “Omdat we een mannetje mee hadden in de kopgroep, moesten andere ploegen het werk klaren. We hielden ons rustig in het peloton. Ik ben blij dat ik het kon afmaken in de sprint. Deze seizoensstart is boven verwachting. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken richting de volgende koersen. Een sterke ploeg zijn we zeker. Dat hebben we vandaag weer bewezen.”

Ploegleider Robert Wagner zag wederom een attent koersende ploeg. “Net als in de Ster van Zwolle zaten we de hele wedstrijd goed voorin. Dat was ook nodig, want er waren veel valpartijen. Maurice was vertegenwoordigd in de kopgroep. Het plan vooraf was om een mannetje mee te sturen in de kopgroep en als het op een sprint uit ging draaien, zouden we de kaart van Olav trekken. Hij maakt het uiteindelijk op een ijzersterke manier af. Het is mooi om het seizoen op deze wijze te beginnen.”

Gerelateerde updates