Shop
Kooij sprint ei zo na naar etappezege in openingsrit Cro Race

Kooij sprint ei zo na naar etappezege in openingsrit Cro Race

Olav Kooij is in de eerste etappe van de Cro Race naar de tweede plaats gesprint. De jonge Nederlander van Team Jumbo-Visma werd door Mick en Tim van Dijke goed afgezet, maar zag Phil Bauhaus in de laatste honderd meter nog passeren.

“Het is balen dat ik het niet af kon maken”, kijkt Kooij, de nummer drie van het afgelopen WK voor beloften, terug. “We hadden voor de koers een goed plan uitgetekend voor de finale en het was mooi om te zien dat we het ook konden uitvoeren. Uiteraard is het erg jammer dat ik dan als tweede eindig, maar over ons optreden kunnen we tevreden zijn.”

Ploegleider Sierk Jan de Haan bevestigt die uitleg. “Het plan wat we vooraf hadden gemaakt, kwam bijna uit. Mick en Tim waren de laatste mannen voor Olav in de sprint, met ook goede steun van de andere ploeggenoten in de kilometers daarvoor.”

"In de laatste bocht werd Olav een beetje gehinderd door de winnaar."

Ploegleider Sierk Jan de Haan

Vijf koplopers trokken vanaf de eerste kilometer ten aanval. Hun werd een riante voorsprong door het peloton nooit gegund. Team Jumbo-Visma nam samen met de andere sprintersploegen de controle op zich. De bochtige, technische en hectische finale zorgde voor een spannende, maar ook gevaarlijke eindsprint.

Volgens De Haan deden Tim en Mick van Dijke een sterke lead-out. “Daardoor kon Olav perfect aan zijn sprint beginnen. In de laatste bocht werd hij een beetje gehinderd door de winnaar. Het is knap hoe we in positie kwamen en ik ben blij hoe we het plan hebben uitgevoerd.”

Gerelateerde updates