Shop
Kooij slaat ook toe in Ronde van Polen

Kooij slaat ook toe in Ronde van Polen

Olav Kooij heeft de vierde etappe van de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. De 21-jarige spurter van Team Jumbo-Visma vlamde razendsnel door de finishstraat en verschalkte in een massasprint de concurrentie.

Het was vanwege de wind nervositeit troef in de openingsfase van de vierde etappe in de Poolse rittenkoers. Tosh van der Sande, Koen Bouwman en Sam Oomen raakten betrokken bij een valpartij, maar het trio kon zijn weg vervolgen.

Team Jumbo-Visma bracht Kooij vervolgens in een ideale positie in de slotfase van de wedstrijd. De jonge renner uit Numansdorp belandde in tweede positie en zat in een zetel bij het uitdraaien van de laatste bocht. Op de macht spurtte Kooij vervolgens naar zijn zevende seizoensoverwinning. De teller van Team Jumbo-Visma staat daardoor nu op 46 zeges in 2023.

“Een heerlijke overwinning”, zo vertelt Kooij na zijn zege. “Na de nerveuze openingsfase was iedereen in het peloton bij de les. Alles wees daarna op een massasprint. Ik wist dat ik in goede positie moest zitten in de laatste bocht. Ik zat daar inderdaad in een ideale positie en ik besloot vervolgens om relatief vroeg aan te gaan. Gelukkig was ik sterk genoeg om mijn snelheid voor lange tijd te behouden. Deze overwinning geeft opnieuw vertrouwen. We gaan deze zege vieren en verleggen de focus nadien weer naar de etappe van morgen.”

"Deze overwinning geeft opnieuw vertrouwen"

Olav Kooij

Kooij gaat verder in op de tactiek van vandaag. “Er is geen kant en klaar recept voor het benaderen van een massasprint. Iedere etappe is anders en je moet de finale altijd met nieuw perspectief bekijken, om vervolgens een plan te maken. Dat hebben we vandaag met verve gedaan. We namen het initiatief gedurende de rit en zorgden voor een goede positionering in de slotkilometer. Het team heeft me vandaag weer uitstekend geholpen. Deze overwinning geeft zoals gezegd een hoop vertrouwen, en dat is altijd lekker in de aanloop naar wat nog komen gaat”, stelt Kooij.

Jos van Emden moest de wedstrijd verlaten. Hij ondervond nog te veel last van de gevolgen van zijn valpartij in de tweede etappe.

Gerelateerde updates