Shop
Kooij net naast podium in tweede etappe Ronde van Hongarije

Kooij net naast podium in tweede etappe Ronde van Hongarije

Olav Kooij heeft in de tweede etappe van de Ronde van Hongarije beslag gelegd op de vierde plaats. In een chaotische finale werd de 19-jarige sprinter van Team Jumbo-Visma prima gepiloteerd door zijn ploeggenoten, waarna Kooij net buiten de podiumplaatsen spurtte.

De regenachtige etappe over 183 kilometer bracht de renners van startplaats Balatonfüred naar finishplaats Nagykanizsa. Zeven renners namen de moeite mee te zitten in de vlucht van de dag. De laatste drie overgebleven vluchters zagen hun poging stranden op ruim twee kilometer van de meet. Michel Hessman nam een groot deel van de achtervolging voor zijn rekening.

In de laatste kilometers had de nervositeit de overhand in het peloton. De renners van Team Jumbo-Visma zaten goed van voren en het was opnieuw Mike Teunissen die Kooij in perfecte positie naar de laatste honderden meters bracht. Kooij startte zijn sprint vroeg, maar moest toestaan dat hij werd bijgehaald door een drietal renners.

"Helaas was het vandaag net niet genoeg voor de overwinning."

Olav Kooij

De jonge Nederlander baalde dat hij net tekort kwam. “Het plan was om vandaag weer voor een sprint te gaan. Nadat Michel de vroege vlucht had gecontroleerd, werden Mike en ik prima afgezet door Rick Pluimers en Mick van Dijke. Mike trok vervolgens de sprint voor mij aan. Op tweehonderd meter besloot ik de sprint aan te gaan. Helaas was het net niet genoeg voor de overwinning”, aldus Kooij.

 / 

Gerelateerde updates