Shop
Kooij komt nét tekort voor overwinning in proloog ZLM Tour

Kooij komt nét tekort voor overwinning in proloog ZLM Tour

Olav Kooij heeft in de proloog van de ZLM Tour de derde tijd geklokt. De sprinter van Team Jumbo-Visma kwam slechts één seconde tekort voor de dagzege. Ook Tim van Dijke en Jos van Emden reden een sterke rit met beide een toptiennotering.

De ZLM Tour werd woensdagavond afgetrapt met een proloog van ruim zes kilometer. In een plaatselijke ronde rondom het Zeeuwse Heinkenszand kwamen alle renners individueel van het startpodium. Van Emden stond halverwege nog virtueel op het podium. De 38-jarige renner eindigde uiteindelijk op de achtste plaats. Tim van Dijke, aangemoedigd door familie en vrienden op zijn trainingswegen, deed het zelfs nog beter dan Van Emden en klokte de zevende tijd. “Het was een mooie ronde. Ik heb er alles uitgehaald. Ik kan dus eigenlijk niet ontevreden zijn, al had ik mezelf graag wat hoger in de einduitslag gezien”, aldus de Zeelander.

Als regerend winnaar mocht Kooij als laatste van het startpodium vertrekken. Vooraf werd door de sprinter al uitgesproken dat zijn focus ook dit jaar weer op het eindklassement ligt. “Het zal lastig worden om de drie gewonnen ritten en de winst in het algemeen klassement van vorige editie dit jaar te overtreffen, maar we staan zeker weer met ambitie aan het vertrek. Hopelijk kan ik de week goed beginnen met een sterke proloog, ook met oog op het klassement.”

"Een prima begin van de week, ik heb tijd gepakt op de meeste sprinters"

Olav Kooij

Dat lukte alleraardigst. Kooij snelde naar de derde tijd en kwam uiteindelijk slechts één seconde tekort voor een nieuwe overwinning in de Nederlandse rittenkoers. “Het was kort, maar krachtig vandaag. Het is natuurlijk een beetje zuur dat ik een seconde tekort kom, maar we mogen zeker niet ontevreden zijn. Ik heb tijd gepakt op de meeste sprinters, dus dat is mooi meegenomen. Het is een prima begin van deze week”, aldus Kooij.

 / 

Gerelateerde updates