Shop
Kooij komt in Ronde van Polen niet aan sprinten toe door oponthoud in slotkilometer

Kooij komt in Ronde van Polen niet aan sprinten toe door oponthoud in slotkilometer

Olav Kooij heeft in de vijfde etappe van de Ronde van Polen niet kunnen meesprinten om de dagzege. Een hoop renners moest noodgedwongen voet aan de grond zetten na een valpartij in de laatste kilometer. Kooij kon de crash ternauwernood ontwijken, maar de Nederlandse spurter was door zijn gedwongen manoeuvre kansloos voor de overwinning.

De rit met meer dan tweeduizend hoogtemeters leek op voorhand niet direct een typische sprintetappe, maar de ploegen van de rappe mannen slaagden erin de boel onder controle te houden.

“Het is bijzonder jammer dat Olav vandaag niet aan sprinten toekwam”, vertelt ploegleider Arthur van Dongen. “Mike raakte ook betrokken bij de valpartij. Naar omstandigheden gaat het goed met hem. Hij heeft de finish gehaald en heeft enkel wat schaafwonden. De voorbereiding van de sprint zag er van onze kant goed uit, maar helaas zijn we wat onfortuinlijk. Morgen staat er een tijdrit op het programma. Voor ons als ploeg is het dan zaak om iedereen heel aan de finish te krijgen. Vrijdag in de afsluitende etappe willen we met Olav meesprinten voor de zege.”

Tour de Pologne

Stage 5

Uitslag
Klassement
1
Sergio Higuita
BORA - hansgrohe 24:09:05
2
Pello Bilbao
Bahrain - Victorious +00:00:04
3
Quinten Hermans
Intermarché - Wanty - Gobert Matériaux +00:00:06
42
Mike Teunissen
Jumbo-Visma +00:01:00
59
Tosh Van der Sande
Jumbo-Visma +00:03:38
65
Michel Hessmann
Jumbo-Visma +00:04:48
70
Mick van Dijke
Jumbo-Visma +00:05:58
82
Olav Kooij
Jumbo-Visma +00:10:50

Gerelateerde updates