Shop
Kooij geeft alle sprinters het nakijken in Münsterland Giro

Kooij geeft alle sprinters het nakijken in Münsterland Giro

Olav Kooij heeft op indrukwekkende wijze de Münsterland Giro op zijn naam geschreven. De sprinter van Team Jumbo-Visma was in de massasprint oppermachtig en hield Jasper Philipsen en Max Walscheid ruim achter zich.

Kooij boekte in Münster zijn twaalfde zege van het seizoen en bezorgde zijn team de 47e overwinning. "Het is altijd fijn om te winnen, maar het is misschien wel extra mooi als je een aantal wereldtoppers verslaat", doelt Kooij op onder anderen Philipsen, Fabio Jakobsen, Dylan Groenewegen en Sam Bennett. "Zij hebben allemaal al ritten in een grote ronde gewonnen. Hopelijk kan ik dat binnenkort ook doen."

De Münsterland Giro mondde zoals verwacht uit in een massasprint. Kooij werd goed door zijn teamgenoten naar voren geloodst en ging er in de slotmeters als een speer vandoor toen hij een gaatje zag. Met groot vertoon van macht gaf hij al zijn tegenstanders het nakijken. "Ik ben blij dat ik het werk van mijn teamgenoten heb kunnen afmaken. Ik ben ze heel dankbaar."

"Ik voelde me niet heel fris toen ik terugkwam uit Australië, dus ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten."

Olav Kooij

Kooij, die twee weken geleden als vijfde eindigde bij het WK onder 23, gaf toe dat hij met enkele vraagtekens aan de start stond. "Ik voelde me niet heel fris toen ik terugkwam uit Australië, dus ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten vandaag. Gelukkig had ik in de finale goede benen en kon ik zelfs nog een extra versnelling plaatsen."

Met zijn overwinning in Münster onderstreepte de Nederlander zijn goede seizoen. Met ritoverwinningen in de Sarthe, Hongarije, Polen, Denemarken en de ZLM Tour kan Kooij terugkijken op een succesvol jaar. "Het is tot nu toe een heel mooi seizoen, maar ik wil het op een goede manier afronden. Ik rijd nog Gran Piemonte en Parijs-Tours en daarna is het tijd voor vakantie."

 / 

Gerelateerde updates