Shop
Kooij eindigt Ronde van Polen met zevende plek

Kooij eindigt Ronde van Polen met zevende plek

Olav Kooij is in de laatste rit van de Ronde van Polen als zevende gefinisht. Een kopgroep bleef in de vlakke etappe naar de traditionele finishplaats Krakow verrassend vooruit. Sprinten om de zege zat er voor Kooij daarom niet in. In het klassement vonden geen grote verschuivingen plaats. Pascal Eenkhoorn sloot de Poolse etappekoers als tiende af.

Ploegleider Arthur van Dongen toonde zich verrast door het feit dat het peloton zich liet aftroeven door de kopgroep. “Het gebeurt niet vaak dat de vluchters het halen in een sprintrit. Voor ons is het jammer en een gemiste kans voor Olav om voor de winst te sprinten. We hebben Christoph vanaf het begin op kop gezet om de verantwoording te pakken. De finale bestond uit snelle plaatselijke rondes en de mannen vooraan hebben goed gas bijgegeven. Van achter waren er geen ploegen bij machte om het tempo op te voeren en daarbij ook nog lead-outs over te houden. Dit was denk ik een goed leermoment en de mannen voorin hebben het gewoon goed gedaan.”

Van Dongen keek ook nog terug op de voorbije week. “We zijn hier gekomen met een paar jongens die uit de lappenmand kwamen. Een aantal jongens is zeker gegroeid gedurende de afgelopen week. Mede door een aantal toptienplaatsen en een tiende plaats in het eindklassement voor Pascal kijken wij met een positief gevoel terug. Het is mooi om te zien dat onze jonge sprinters echt hebben meegesprint in de vier kansen die ze hebben gekregen. We hebben goed meegedaan als je het bekijkt vanuit het ontwikkelingsperspectief van onze mannen voor de toekomst.”

Gerelateerde updates