Shop
Kooij boekt tweede ritzege op rij in Ronde van Groot-Brittannië

Kooij boekt tweede ritzege op rij in Ronde van Groot-Brittannië

Olav Kooij heeft de tweede etappe van de Ronde van Groot-Brittannië op zijn naam geschreven. De Nederlandse sprinter snelde na wederom een machtige lead-out van Wout van Aert naar zijn tweede zege op rij. Kooij en Van Aert staan nu eerste en tweede in het algemeen klassement.

Jos van Emden en Steven Kruijswijk zorgden er hoogstpersoonlijk voor dat een kopgroep van vier weinig ruimte kreeg. De voorsprong kwam op geen enkel moment boven de minuut uit, waarna een technische finale wachtte. Kooij ontsnapte in de finale aan een valpartij en bleef zelf ternauwernood overeind. Uiteindelijk zette Edoardo Affini Van Aert en Kooij perfect af in de laatste kilometer. De Belg deed een sterke lead-out in de smalle straten van Wrexham, waardoor Kooij na een vrij korte sprint het zegegebaar kon maken. Van Aert kwam zelf als derde over de streep.

"Ik hoop dat het goed gaat met degenen die gevallen zijn"

Olav Kooij

“Alle ploegen lieten het initiatief aan ons in deze korte etappe”, vertelt een blije Kooij. “We hebben Jos en Steven op kop gezet om de kopgroep terug te pakken. Nadien wisten we dat het vrij bochtig was richting de laatste kilometer. Daar was het cruciaal om vooraan te zitten en gelukkig zijn we geslaagd in onze opzet. Wout zette uiteindelijk precies op tijd aan op een licht oplopend stuk, dus ik hoefde het alleen maar af te maken. Nu is het zaak om goed uit te rusten en ons klaar te maken voor de rest van de week."

De valpartij was ook voor Kooij even schrikken: “Het is altijd naar om een valpartij op hoge snelheid te zien. Ik hoop dat het goed gaat met degenen die gevallen zijn.”

Door de zege van Kooij loopt het seizoenstotaal van Team Jumbo-Visma op naar 54 overwinningen. De teller van de 21-jarige Kooij staat op tien.

 / 

Foto's: SWpix.com

Gerelateerde updates