Shop
Kooij besluit Ronde van Polen met tweede plek in slotrit

Kooij besluit Ronde van Polen met tweede plek in slotrit

Olav Kooij is in de zevende etappe van de Ronde van Polen als tweede geëindigd. In de afsluitende rit naar Krakau moest Kooij enkel ritwinnaar Arnaud Démare voor zich dulden. De jonge sprinter van Team Jumbo-Visma behaalde de voorbije week in Polen, inclusief zijn eerste overwinning op WorldTour-niveau, viermaal een topvijf klassering.

De ambities van Team Jumbo-Visma in deze afsluitende etappe bleken duidelijk. Michel Hessmann reed een lange tijd op kop van het peloton om een handvol ontsnapte renners binnen schootsafstand te houden. Mede door het werk van zijn ploeggenoten mocht Kooij zich even later opmaken voor een nieuwe massasprint. De 20-jarige spurter wurmde zich in de slotmeters een weg naar voren, maar moest vervolgens zijn meerdere erkennen in Démare.

"We kijken als team terug op een geslaagde Ronde van Polen"

Arthur van Dongen

“De tweede plaats is natuurlijk altijd een plek met een nasmaak. We waren dicht bij een nieuwe overwinning”, vertelt ploegleider Arthur van Dongen na afloop van de rit. “Het is echter wel iets waar we goed mee kunnen leven. Realistisch gezien is dit wederom een heel knappe prestatie van Olav. Het team heeft vandaag, net als de rest van de week, weer berenwerk verricht. Voorafgaand aan deze koers stelden we als doel om voor minstens een ritzege te gaan. Dat is gelukt. We zijn vervolgens een aantal keren dichtbij een tweede overwinning geweest. Olav heeft hier een volgende stap kunnen zetten in zijn persoonlijke ontwikkeling. Die bagage neemt hij weer mee richting de volgende koersen. De jongens die hem de afgelopen dagen begeleidden in de sprint hebben ook een sterke koers gereden. We kijken als team terug op een geslaagde Ronde van Polen.”

Tour de Pologne

Stage 7

Uitslag
Klassement
1
Ethan Hayter
INEOS Grenadiers 28:26:23
2
Thymen Arensman
Team DSM +00:00:11
3
Pello Bilbao
Bahrain - Victorious +00:00:18
60
Tosh Van der Sande
Jumbo-Visma +00:06:25
63
Michel Hessmann
Jumbo-Visma +00:07:10
65
Mick van Dijke
Jumbo-Visma +00:07:23
83
Olav Kooij
Jumbo-Visma +00:13:18

Gerelateerde updates