Profiel
Klassementsleider Roglic met vertrouwen hooggebergte Tour in

Klassementsleider Roglic met vertrouwen hooggebergte Tour in

Primoz Roglic staat ook na de veertiende etappe aan de leiding van de Tour de France. De kopman van Team Jumbo-Visma werd door zijn ploeg goed van voren gehouden in de lastige, technische finale. De Sloveen eindigde in de door Soren Kragh Andersen gewonnen etappe in de eerste achtervolgende groep op vijftien seconden.

In de etappe naar Lyon werd er hard gereden vanuit het vertrek in Clermont-Ferrand. De ploegen met ambities voor de groene trui controleerden de etappe. Team Jumbo-Visma reed de hele dag attent van voren en hield Roglic probleemloos uit het gedrang.

"Het was echt ongelooflijk wat de mannen gedaan hebben en hoe snel ze hebben gereageerd op de aanval van Bernal."

Primoz Roglic

“Ik had gedacht dat de etappe vandaag een stuk rustiger zou verlopen,” aldus Roglic. “Het was volle bak vanuit het vertrek door het werk van Bora en CCC. Het klopt dat we niet hebben hoeven werken, maar we moesten toch gefocust blijven en van voren blijven rijden. Vooral in de technische finale. De ploeg was weer erg sterk. Het was echt ongelooflijk wat de mannen gedaan hebben en hoe snel ze hebben gereageerd op de aanval van Bernal. De Tour is de Tour en er kan iedere dag van alles gebeuren. We mogen niet verslappen.”

"Het was zaak om de hele dag scherp te blijven en van voren te rijden. Het was alle hens aan dek voor de ploeg."

Wout van Aert

Wout van Aert ziet het net zo. “Het was een zware finale met veel obstakels. Het was erg hectisch, maar dat weet je met een finish in een stad als Lyon. Het was zaak om de hele dag scherp te blijven en van voren te rijden. Het was alle hens aan dek voor de ploeg. Je zou jezelf voor je kop slaan als je in twintigste positie zou zitten op het moment dat Bernal ging. De ploeg heeft daar meteen goed gehandeld. We moeten als ploeg elke dag scherp blijven. Je weet tenslotte nooit wanneer iemand aanvalt. Kijk maar naar Bernal. Die hadden we niet verwacht, maar hij is een winnaar die niet opgeeft en elke kans probeert te grijpen. We zijn blij dat Primoz zonder kleerscheuren en zonder tijdsverlies door de etappe is gekomen.”

Morgen eindigt de etappe op de Grand Colombier. Een etappe die de ploeg en Roglic goed kennen. De finale van de etappe is identiek aan de door Roglic gewonnen slotetappe in de Tour de l’Ain. “Morgen wordt een mooie uitdaging voor ons”, aldus Roglic. “De ploeg is sterk en we moeten blijven doen wat we altijd doen.”

 / 

Gerelateerde updates