Klassement verkleumde Bennett om zeep in zware Giro-etappe

Klassement verkleumde Bennett om zeep in zware Giro-etappe

George Bennett moet na de zesde etappe van de Giro d’Italia zijn ambities voor een goed klassement voorlopig opbergen. De verkleumde kopman van Team Jumbo-Visma verloor op de zware slotklim meer dan zeven minuten op etappewinnaar Gino Mäder. Tobias Foss was met een vijftiende plaats de best geklasseerde renner van Team Jumbo-Visma. De Noor gaf uiteindelijk een veertigtal seconden toe op Mäder.

In de zware etappe door de Marken werd er vanaf de start een hoog tempo gereden. De etappe werd net als twee dagen geleden geteisterd door barre weersomstandigheden. Uiteindelijk streed een kopgroep voor de dagzege. Daarachter zaten Bennett, Foss en Bouwman goed mee toen Team Ineos vol doortrok op Forca di Gualdo, halverwege de etappe. Op de slotklim kreeg Bennett het al snel lastig. Hij kon nog een keer met behulp van Bouwman terugkeren, maar op een kilometer of vijf van het einde was het definitief over. Foss hield lang stand en liet een sterke indruk achter. Hij staat nu achttiende in het klassement op iets minder dan twee minuten van roze trui Attila Valter.

"We waren hier gekomen om een klassement te rijden met George. Dat plan kan voorlopig de koelkast in."

“We waren hier gekomen om een klassement te rijden met George”, aldus ploegleider Addy Engels. “We moeten nu realistisch zijn en concluderen dat dat plan voorlopig wel de koelkast in kan. George was helemaal verkleumd van de kou en was helemaal leeg op het einde. We hebben hem droge en warme kleren gegeven en geprobeerd hem zoveel mogelijk energie binnen te laten krijgen. Hij kon op de slotklim nog wel een keer terugkeren met behulp van Koen, maar daarna was het toch echt over. Nochtans zaten we goed met drie man mee toen Ineos die move maakte. Uiteindelijk hebben we de call gemaakt dat Tobias voor eigen kansen mocht gaan. Wat Tobias heeft laten zien, is een goede prestatie. Hij zat er kort achter. Hij moet vooral zo verder blijven doen. Verder is iedereen goed aan de streep gekomen en zullen we voor het restant van deze Giro andere plannen moeten gaan maken.”

 / 

Gerelateerde updates