Profiel
Jonas Vingegaard spurt naar overwinning in tweede etappe Coppi e Bartali

Jonas Vingegaard spurt naar overwinning in tweede etappe Coppi e Bartali

Jonas Vingegaard heeft op indrukwekkende wijze de tweede etappe van Coppi e Bartali gewonnen. De Deense renner van Team Jumbo-Visma snelde in de slotfase voorbij Iván Ramiro Sosa en kwam zo als eerste boven op de slotklim in Sogliano al Rubicone.

Het 24-jarige klimtalent boekte hiermee zijn tweede zege van het seizoen, nadat hij eerder al een etappe wist te winnen in de UAE Tour. De ritzege van Vingegaard betekende de achtste seizoensoverwinning voor de World Tour-formatie van Team Jumbo-Visma.

Vingegaard verzekerde zich daarnaast van de voorlopige eerste plaats in het algemeen klassement en hij pakte tevens de puntentrui.

"Ik moest het slim spelen."

Jonas Vingegaard

“Natuurlijk ben ik blij met de overwinning vandaag. We hebben het echt heel erg goed gedaan. Het team is onwijs sterk en heeft me vandaag perfect geholpen. Ik moest het slim spelen. Ik wist dat als ik zelf het gat zou dichten, ik geen kans meer zou maken op de overwinning. Dus ik gokte en gelukkig dichtte Movistar het gat.”

Ploegleider Sierk Jan de Haan was eveneens verheugd met de overwinning. “Gisteren hadden we in de tijdrit al laten zien dat we sterk zijn. Vandaag was het enige doel om Jonas te beschermen en naar de voet van de klim te brengen. Hij heeft een snel eindschot en hij voelde gister al dat hij in goeden doen is. Zijn jonge ploeggenoten hebben hem zo lang mogelijk geprobeerd te ondersteunen en dat is tot de laatste ronde gelukt. Toen er een kopgroep wegreed, bleef Jonas kalm en wist hij het overzicht te bewaren. Hij gokte erop dat de koplopers ingerekend zouden worden en toen dit gebeurde schoof hij direct naar voren. Toen Sosa aanviel, ging hij erachteraan en sprintte direct door naar de overwinning. Hij heeft het heel knap gespeeld.”

 / 

Gerelateerde updates