Profiel
Jarige Tolhoek voorop in tweede etappe Ronde van Romandië

Jarige Tolhoek voorop in tweede etappe Ronde van Romandië

Antwan Tolhoek heeft kleur gegeven aan de tweede etappe in de Ronde van Romandië. Op zijn zevenentwintigste verjaardag zat de Zeeuw mee in de ontsnapping van de dag. Uiteindelijk eindigde de etappe in een sprint van een uitgedund peloton. Sepp Kuss en Steven Kruijswijk waren bij de les en verloren geen tijd.

Tolhoek trok in de etappe door de Jura met onderweg een zevental beklimmingen vroeg ten aanval en kreeg vijf renners met zich mee. De zes kregen weinig ruimte en werden al ruimschoots voor de slotklim ingelopen. Team Jumbo-Visma bracht zowel Kruijswijk als Kuss in een ideale positie naar de slotklim. Kuss probeerde het nog met een tweetal speldenprikken, maar geraakte niet weg.

"Ik wilde op mijn verjaardag vandaag wat laten zien. Dat was het doel."

Antwan Tolhoek

“We hadden van te voren een plan bedacht waarin ik de vooruitgeschoven man was om mee te zitten in een kopgroep”, aldus Tolhoek. “Dat is ook gelukt. Ik wilde op mijn verjaardag vandaag wat laten zien. Dat was het doel. Het was een sterke kopgroep. Je weet dat Ineos vaker een kopgroep laat rijden, zoals in Catalonië. Dus je weet maar nooit. Helaas kregen we die ruimte niet. Desondanks heb ik echt genoten van deze etappe.”

"Op het einde was het dan ook voornamelijk een afvalkoers"

Jan Boven

Ploegleider Jan Boven zag dat net zo. “Ineos reed vanaf het begin een hoog tempo. Dat, in combinatie met de vele hoogtemeters, maakte het een zware etappe. Op het einde was het dan ook voornamelijk een afvalkoers. De ploeg heeft het plan goed uitgevoerd. Antwan zat mee in de vlucht en Sepp en Steven zaten op het einde goed mee en staan nog prima in het klassement.”

Gerelateerde updates