Shop
IJzersterke Henderson wint proloog Festival Elsy Jacobs

IJzersterke Henderson wint proloog Festival Elsy Jacobs

Anna Henderson heeft de proloog van het Festival Elsy Jacobs op haar naam geschreven. De Brits kampioen tijdrijden startte als een van de laatsten en was ruim anderhalve seconde sneller dan Demi Vollering die tweede werd. De proloog werd uiteindelijk een geel-zwart feestje. Alle rensters van Team Jumbo-Visma finishten in de top vijftien.

Nog voor de rittenkoers begon, kreeg Team Jumbo-Visma te maken met een tegenvaller. Amber Kraak bleek niet fit en moest de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. De ploeg verscheen dus met slechts vier atleten aan de start in Cessange (Luxemburg).

De rensters lieten het er niet bij zitten en deden er alles aan om zich te tonen. Jip van den Bos was de eerste renster die voor de ploeg mocht vertrekken. Zij reed een solide rit die werd beloond met een zesde plek. Noemi Ruëgg werd veertiende. Karlijn Swinkels kwam slechts zes honderdste tekort voor het podium en eindigde op de vierde plek. Vervolgens was het aan Henderson om als een van de laatsten een prestatie neer te zetten. Dit deed de Britse met verve. Ze reed een tijd waar iedereen zich op stuk beet.

"Het is geweldig om de eerste overwinning van het seizoen te pakken en dan ook nog eens in mijn kampioenstrui"

Anna Henderson

Henderson reed al een sterk voorjaar, maar kon vandaag eindelijk zegevieren. “Het kostte me wat tijd om te herstellen van Luik-Bastenaken-Luik afgelopen weekend. Het is geweldig om de eerste overwinning van het seizoen te pakken en dan ook nog eens in mijn kampioenstrui. Het was echt een parcours voor rensters met een punch, en erg technisch. Je kunt alle kracht van de wereld hebben, maar als je niet snel door een bocht gaat, kun je hier niet winnen. Ik heb het parcours denk ik wel vijftien keer verkend. Dat heeft goed uitgepakt. Het was gewoon alles geven tot de lijn.“

Race coach Carmen Small is trots op haar team. “Ze hebben het echt geweldig gedaan vandaag. Het is heel knap om met alle vier de rensters bij de eerste veertien te eindigen. Ook Noemi heeft ook echt een enorm goede rit gereden met haar veertiende plek. Anna heeft de rit agressief kunnen rijden en klopt hier hele sterke dames. We hebben een hoop kaarten die we kunnen trekken nu, met iedereen in een goede positie. Als we het slim en tactisch aanpakken kunnen we er hier met de prijzen vandoor gaan.”

Gerelateerde updates