IJsselcup prooi voor Krol: 'Heel erg gaaf om die beker weer te pakken'

Thomas Krol heeft voor de vierde keer in zijn carrière de IJsselcup veroverd. De olympisch kampioen op de 1000 meter was over een klassementje van twee afstanden (500 en 1500 meter) veruit de sterkste. Op zijn thuisbaan in Deventer won Krol beide afstanden en hield hij Kayo Vos en Joep Wennemars, sinds dit seizoen uitkomend voor Team Jumbo-Visma, in de eindrangschikking ruim achter zich.

Krol, die in 2017 voor het laatst acte de présence gaf aan de IJsselcup, vond het 'hartstikke leuk' om na vijf jaar weer eens een wedstrijd in De Scheg te rijden. De 30-jarige sprinter genoot zichtbaar van het weerzien met de baan waar hij als kleine jongen voor het eerst zijn ijzers onderbond. "De IJsselcup is gewoon een hele leuke wedstrijd. Dat heb ik altijd al gevonden, maar omdat we met de ploeg op trainingskamp in Inzell waren, kon ik hier de afgelopen jaren niet starten", vertelt Krol.

Ook dit seizoen zouden Krol en zijn teamgenoten ten tijde van de IJsselcup in Inzell zijn, ware het niet dat de 'slechte omstandigheden' in de Max Aicher Arena ervoor zorgden dat de ploeg van coach Jac Orie eerder huiswaarts keerde. Krol bedacht zich geen moment en schreef zich zo snel mogelijk in voor de wedstrijd in Deventer. "Zo vaak krijg je de kans niet om op je thuisbaan te rijden. Het is gewoon hartstikke leuk om hier te rijden."

Met afstandsoverwinningen op de 500 meter (35,78) en 1500 meter (1.49,06) maakte Krol zijn favorietenrol meer dan waar. Zijn doel om twee goede races te rijden, was naar eigen zeggen deels gelukt. "De 500 meter ging, los van de misser bij de start, wel aardig en de 1500 meter ging tot de helft lekker. Het ijs was boterzacht en als zware schaatser zak je daar dan in weg. Op zich is dit een prima begin, maar het moet beter en het gaat beter op het WCKT", belooft Krol.

Of hij volgend jaar een gooi gaat doen naar het mederecordschap, durft hij nog niet met zekerheid te zeggen. "Wie weet. Als het uitkomt, ga ik hem rijden, maar dat hangt ook van het ijs in Inzell af. Voor nu is het gewoon heel erg gaaf om die beker weer te pakken. Dat was ook zeker het doel vandaag."