Hoopvol begin voor Team Jumbo-Visma in Giro d'Italia Donne

Hoopvol begin voor Team Jumbo-Visma in Giro d'Italia Donne

Team Jumbo-Visma kan met een goed gevoel terugkijken op de eerste dag van de Giro d’Italia Donne. In de proloog van 4,7 kilometer eindigden zowel Riejanne Markus als Anouska Koster in de top tien, terwijl Marianne Vos en Karlijn Swinkels daar maar net buiten vielen.

Vos beet namens Team Jumbo-Visma het spits af op het biljartvlakke parcours in Cagliari. De drievoudig Giro-winnares zette de klok stil op 5.59 en eindigde daarmee als dertiende. Riejanne Markus kwam vlak na Vos in actie en deed het met 5.56 net iets beter. Zij zag haar naam uiteindelijk terug op de achtste plek. Ook Koster reed met 5.57 een goede proloog en haalde net als Markus de top tien. Swinkels eindigde als zestiende.

"Ik denk dat we zeker tevreden mogen zijn over de prestaties van vandaag", stelt race coach Lieselot Decroix. "Ons doel was om een zo goed mogelijke proloog neer te zetten en er alles uit te persen. Natuurlijk hoop je altijd op het podium, maar dit was uiteindelijk het hoogst haalbare. Het tevreden gevoel overheerst."

Volgens Decroix was het een bewuste keuze om Vos en Markus zo vroeg mogelijk te laten starten. "De voorspellingen gaven aan dat de wind wat toe zou nemen in de loop van de namiddag. Om daarop te anticiperen, besloten we Marianne en Riejanne eerder van start te laten gaan. Dat was een goede beslissing, want je zag de wind op het eind van de dag een stuk sterker worden."

 / 

Gerelateerde updates