Shop
Hofstede trekt ten strijde in derde etappe Hongarije

Hofstede trekt ten strijde in derde etappe Hongarije

Lennard Hofstede heeft zich van voren laten zien tijdens de derde etappe van de Ronde van Hongarije. De 25-jarige renner van Team Jumbo-Visma maakte onderdeel uit van de vlucht van de dag. De aanval van Hofstede strandde op zes kilometer van de finish.

Hofstede maakte deel uit van een kopgroep van vijf. Op vijftien kilometer van de meet besloot hij zijn medevluchters achter te laten en ging hij solo op jacht naar de winst. Hofstede kon niet voorkomen dat de etappe eindigde in een massasprint.

"Het parcours was met de brede banen en tegenwind niet in mijn voordeel."

Lennard Hofstede

“Het was helemaal niet mijn plan om mee te springen vandaag”, aldus Hofstede. “Bert-Jan en Koen waren actief en probeerden vaak weg te springen, maar zonder resultaat. Uiteindelijk spring ik één keer en ben ik gelijk weg. Ik kreeg nog vier andere renners mee. In het begin was de samenwerking erg goed, maar naar verloop van tijd begonnen die mannen erdoorheen te zitten. Desondanks draaiden we nog redelijk, maar in de slotfase heb ik ze gelost. Het parcours was met de brede banen en tegenwind niet in mijn voordeel. Dat was jammer, maar desondanks was het een mooie dag in de vlucht.”

Gerelateerde updates