Shop
Henderson zevende in de Omloop Het Nieuwsblad

Henderson zevende in de Omloop Het Nieuwsblad

Anna Henderson heeft tijdens de Omloop Het Nieuwsblad een mooie zevende plaats behaald. De drieëntwintigjarige Britse reed lang mee in de aanval, maar kon uiteindelijk niet meesprinten voor de overwinning.

De vlucht kreeg een maximale voorsprong van vier minuten en werd gegrepen met nog veertig kilometer te gaan. Tijdens de beklimming van de Leberg kon Henderson samen met drie andere rensters ontsnappen uit het peloton. Op de bekende Muur van Geraardsbergen, op zestien kilometer van de finish, brak de wedstrijd helemaal open. Henderson sprintte uiteindelijk in het achtervolgende peloton naar haar zevende plek.

Henderson was tevreden met haar resultaat. “Het plan was eigenlijk om in het peloton te blijven. Ik zag toch een kans om met enkele sterke rensters mee te glippen en die heb ik gegrepen. Dat deed ik met de gedachte om voorop te geraken voordat de Muur eraan kwam. Dat is goed gelukt en zo kwam ik ook na de Muur nog in een goede groep terecht. Uiteindelijk wilde niemand nog echt rijden en kwam het peloton terug. Daarin had ik met Anouska en Karlijn gelukkig nog twee ploeggenoten die me konden helpen tijdens de hectische sprint. Ik denk dat we er vandaag het best mogelijke resultaat hebben uitgehaald.”

 / 

Gerelateerde updates