Shop
Henderson verliest tijd door valpartij in derde etappe Thüringen Ladies Tour

Henderson verliest tijd door valpartij in derde etappe Thüringen Ladies Tour

De rensters van Team Jumbo-Visma hebben in de derde etappe van de Lotto Thüringen Ladies Tour niet mee kunnen strijden om de overwinning. Na twee toptiennoteringen in de voorgaande etappes finishte Anna Henderson ondanks een valpartij als eerste renster van de ploeg op vijf minuten van winnares Lucinda Brand.

De heuvelachtige etappe rondom Schleiz kende een relatief rustige start. Binnen tien kilometer kregen vier rensters de ruimte om een voorsprong op te bouwen tot maar liefst acht minuten. In de laatste vijftig kilometer werd het tempo in het peloton opgevoerd. Op de eerste lange klim die volgde kwam Henderson ten val, precies op het moment dat het peloton in stukken brak. In een poging Henderson terug te brengen misten de rensters van de zwart-gele formatie de slag. Henderson verloor daardoor haar toptiennotering in het klassement.

"Een dag om snel te vergeten."

Lieselot Decroix

“Een dag om snel te vergeten,” aldus racecoach Lieselot Decroix. “Het was een heel lastige etappe, al hadden we op voorhand gedacht dat dit wel een etappe kon zijn voor ons. Het begon met een rustige aanloop, maar de finale was megalastig. Het ging continu op en af. Anna kwam ten val op het moment dat het peloton in stukken brak. Dat maakte het heel erg moeilijk om terug te keren. Karlijn en Romy hebben nog geprobeerd om Anna terug te brengen. Op het moment dat ze kwamen aansluiten, begon de laatste lastige klim van de dag. Vooraan begonnen ze te koersen en achteraan begonnen ze te lossen. Toen was het eigenlijk klaar. Gelukkig valt de lichamelijke schade mee. We zijn flink gezakt in het klassement, maar we hebben nog drie dagen en dus nog drie kansen om een rit te winnen. Daar gaan we voor.”

 / 

Gerelateerde updates