Shop
Henderson toont goede vorm met nieuwe top tien notering

Henderson toont goede vorm met nieuwe top tien notering

De tweede etappe van de Lotto Thüringen Ladies Tour is voor Team Jumbo-Visma Women goed verlopen. Anna Henderson is na haar vierde plaats van gisteren opnieuw in de top tien geëindigd. De Britse renster van Team Jumbo-Visma eindige zesde in de sprint van het uitgedunde peloton.

Op de glooiende wegen rondom Gera, liet de geel-zwarte formatie zich goed van voren zien. In herfstachtige omstandigheden, wind en regen speelden de gehele dag een rol, regende het de hele dag aanvallen vanuit het peloton. Echter was de dagwinst niet aan een vluchter besteed. In de bochtige slotkilometer spurtte Lorena Wiebes naar de overwinning.

"Wij hebben in de hectische finale gekozen voor Anna, maar met in het achterhoofd dat het moeilijk zou worden om een vlakke sprint te winnen."

Ploegleidster Lieselot Decroix

“Het peloton deed het vandaag wat rustiger aan dan gisteren”, vertelt ploegleidster Lieselot Decroix na afloop. “Jip van den Bos en Aafke Soet hebben de andere drie meiden uitstekend van voren gehouden en goed beschermd. Op de klimmetjes ging het niet heel snel, ondanks dat daar een mogelijke schifting kon worden gemaakt. Wij hebben in de hectische finale gekozen voor Anna, maar met in het achterhoofd dat het moeilijk zou worden om een vlakke sprint te winnen. Helaas zat ze net te ver bij het opdraaien van de laatste bochtige hectometers, maar als team hebben we vandaag prima samengewerkt.”

Morgen volgt wederom een lastige etappe met de nodige hoogtemeters. Decroix heeft er alvast zin in. “We kijken uit naar de etappe van morgen. We hebben vandaag niet al te veel energie hoeven te verspelen. Daarbij is het ook nog eens een aankomst bergop, dus dat biedt wellicht wel perspectieven.”

 / 

Gerelateerde updates