Shop
Henderson sprint naar vierde plek in tweede etappe RideLondon Classique

Henderson sprint naar vierde plek in tweede etappe RideLondon Classique

Anna Henderson heeft in de tweede etappe van RideLondon Classique net naast een podiumplaats gegrepen. In de straten van Maldon sprintte de 24-jarige Britse naar een vierde plek, kort achter winnares Chloe Dygert. Teuntje Beekhuis eindigde als tiende en behield haar toptienklassering in het algemeen klassement.

Op het glooiende parcours rondom Maldon zagen enkele solisten hun kans schoon om in de aanval te gaan. De eerste vluchtster werd al op vijftig kilometer van de aankomst in de kraag gevat en de tweede op 35 kilometer. Op de tweede beklimming van North Hill schudde Anna Henderson meerdere keren aan de boom, maar zij werd keer op keer tot de orde geroepen door haar concurrenten.

Mede door de versnellingen van Henderson bleef een kleine groep vooraan over. In de slotfase ontweken de rensters van Team Jumbo-Visma ternauwernood een valpartij, waarna Henderson in de laatste hellende meters goed werd afgezet. De Britse leek vervolgens naar een derde plek te sprinten, ware het niet dat Paladin haar wiel net iets eerder over de streep drukte.

"Het is goed voor het moraal dat we er met z’n vieren bijzitten"

Lieselot Decroix

"Anna heeft een goede sprint gereden. Jammer genoeg kwam ze net tekort voor een podiumplek", vertelt race coach Lieselot Decroix. "Het was opnieuw ons doel om er een harde koers van te maken. We wilden de smalle wegen en klimmetjes gebruiken om aan te vallen en dat hebben we goed gedaan."

Dat Team Jumbo-Visma met vier rensters in de finale vertegenwoordigd was, doet Decroix deugd. "Het is goed voor het moraal dat we er met z’n vieren bijzitten. Dat toont aan dat ze goed gefocust zijn en goed in de race zitten." Volgens Decroix is de derde en laatste etappe een kolfje naar de hand van de sprinters. "Als Teuntje geen tijd verliest, behoudt ze haar achtste plek. Maar we gaan eerst zien wat er morgen staat te gebeuren."

 / 

Gerelateerde updates