Shop
Henderson pakt puntentrui na vierde plek in Baloise Ladies Tour

Henderson pakt puntentrui na vierde plek in Baloise Ladies Tour

Anna Henderson finishte als vierde in de tweede etappe van de Blaloise Ladies Tour. De Britse mistte ondanks een sterke sprinttrein nipt het podium. Jip van den Bos deed eveneens mee in de eindsprint en werd respectievelijk vijfde. Henderson pakte met deze eindnotering de puntentrui.

De rit van 84 kilometer langs de Zeeuwse en West-Vlaamse kust met als eindbestemming Knokke-Heist was de eerste van twee etappes die vandaag op het programma stond in de vierdaagse etappekoers. De etappe kende een nerveuze start waarbij het peloton met name in strijd was met de wind.

De rensters van Team Jumbo-Visma mengden zich net als tijdens de eerste etappe voorin het peloton. Van den Bos wist hiervan te profiteren in de tussensprint en sprintte naar de derde plek. Ontsnappingspogingen werden snel in de kiem gesmoord en het peloton maakte zich op voor een massasprint. Henderson en Van den Bos wisten zich dankzij een sterke sprinttrein te mengen in de strijd om de etappewinst. Beide rensters moesten hun meerdere erkennen in onder andere winnares Charlotte Kool. Henderson pakte met deze eindnotering de puntentrui en blijft derde in het algemeen klassement.

"De afgelopen dagen zijn wij de lead out aan het verbeteren en deze komt er steeds beter uit."

Jip van den Bos

"Het was opnieuw een snelle wedstrijd met veel aanvallen”, blikt Van den Bos terug op de eerste rit van vandaag. “We hebben als ploeg aanvallend mee kunnen koersen. Uiteindelijk lukte het geen enkele ontsnapping om echt weg te komen. In de laatste ronde hebben we sterk ‘en groupe’ gereden. We bleven in de hectische finale goed bij elkaar en dat resulteerde bijna in een perfecte lead out. De afgelopen dagen zijn wij deze aan het verbeteren en deze komt er steeds beter uit. Morgen weer een nieuwe kans."

Anna Henderson kijkt uit naar de etappe van morgen. "Het was in het begin snel en hectisch. Het team heeft het vandaag heel goed gedaan. De finale was gevaarlijk, maar we hadden vertrouwden en bleven als team bij elkaar. We hebben vandaag veel geleerd en hopelijk kunnen we morgen een perfecte lead creëren!"

 / 

Slechts enkele uren na de finish van de eerste etappe, wisselden de rensters hun racefiets in voor de tijdritfiets. De korte tijdrit van 11,4 kilometer die plaatsvond in Knokke-Heist werd gewonnen door de Duitse Lisa Klein. Henderson mistte net als in de ochtendetappe op een haar na het podium. Ze eindigde op dertien secondes van Klein op de vierde plek. De Britse behield wel de puntentrui en bleef in het algemeen klassement op de derde plek staan.

 / 

Gerelateerde updates