Shop
Henderson kroont zich tot Brits kampioene tijdrijden

Henderson kroont zich tot Brits kampioene tijdrijden

Anna Henderson heeft zich in haar thuisland verzekerd van de nationale titel tijdrijden. De Britse van Team Jumbo-Visma Women noteerde over de bijna dertig kilometer een tijd van 43:04 en zette daarmee de nummers twee en drie op een kleine minuut achterstand.

Het is de eerste nationale titel bij de profs voor de 22-jarige Henderson, die in deze discipline eerder al nationaal kampioene werd bij de beloften.

“Ik was verrast door mijn overwinning, want het niveau van de rensters was hoog vandaag”, zei Henderson na afloop. “Ik ben heel erg blij. Samen met mijn coach Marieke had ik een goed pacing plan gemaakt. Het was zwaar, maar ik ging gewoon door op de klimmetjes en ik probeerde tijdens de afdaling en de technische secties een beetje te herstellen. Ik ben heel erg trots op deze prestatie. Nu ga ik goed herstellen voor het weekend en dan ga ik er in de wegwedstrijd opnieuw voor.”

Het is voor Henderson de vierde zege van het seizoen. Eerder won ze twee etappes en het eindklassement in Kreiz Breizh Elites. De zegeteller van Team Jumbo-Visma Women komt daarmee op twaalf.

Performance-coach Marieke van Wanroij: “Anna heeft echt op haar limiet gereden. Technisch reed ze goed, ook in de afdaling. Ze mag heel trots zijn op deze prestatie.”

 / 

Gerelateerde updates