Shop
Henderson knokt maar verliest leiderstrui in Festival Elsy Jacobs

Henderson knokt maar verliest leiderstrui in Festival Elsy Jacobs

Anna Henderson is haar leiderstrui in het Festival Elsy Jacobs kwijtgeraakt. In een zware tweede rit moest de Britse van Team Jumbo-Visma op de slotklim passen.

De koers bestond vandaag uit een grote ronde met daarna vier lokale rondes van twintig kilometer. In de grote ronde wist geen renster te ontsnappen. Pas toen het peloton bij de eerste lokale ronde aankwam, werd de koers geopend.

Deze ronde kende één lastige beklimming. Op deze beklimming werd de leiderstrui van Henderson veelvuldig aangevallen. Lang kon de Britse renster van Team Jumbo-Visma verdedigen. Bij de laatste passage van de klim moest Henderson passen en kwam ze samen met ploeggenote Karlijn Swinkels in de achtervolgende groep terecht. Samen probeerden de rensters nog terug te komen, maar er zat niet meer in dan de schade te beperken. Beide rensters van Team Jumbo-Visma staan nog wel in de top tien van het algemeen klassement.

"Het was een zware koers"

Carmen Small

Race coach Carmen Small zag dat haar team het moeilijk had vandaag. “Het team heeft een goede koers gereden. We misten helaas alleen de laatste ontsnapping. Het was lastig omdat we natuurlijk maar met vier zijn. We kunnen niet overal op reageren. Het was niet dat de dames het niet probeerden of niet wilden, het ging gewoon net niet. Het was een zware koers. Morgen gaan we er weer voor.”

Zondag staat de slotetappe van het Festival Elsy Jacobs op het programma. Small blijft strijdbaar. “Hopelijk kunnen we voor de etappezege gaan. Er zijn ook weer bonificatiesecondes op de finish. Als we nog voor het klassement willen gaan, zullen we ook de etappe moeten winnen waarschijnlijk. Anna en Karlijn hebben vandaag laten zien dat zij de sterksten zijn binnen het team. Morgen zullen Noemi en Jip dan ook in dienst rijden van deze twee en wat agressiever proberen te koersen. Dat ligt onze rensters ook beter dan verdedigen, denk ik.”

 / 

Ceratizit Festival Elsy Jacobs

Stage 1

Uitslag
Klassement
1
Marta Bastianelli
UAE Team ADQ 03:13:05
2
Silvia Persico
Valcar - Travel & Service +00:00:00
3
Demi Vollering
Team SD Worx +00:00:00
20
Anna Henderson
Team Jumbo-Visma +00:00:19
21
Karlijn Swinkels
Team Jumbo-Visma +00:00:19
44
Jip van den Bos
Team Jumbo-Visma +00:01:01
68
Noemi Rüegg
Team Jumbo-Visma +00:02:03
1
Silvia Persico
Valcar - Travel & Service 03:16:12
2
Demi Vollering
Team SD Worx +00:00:00
3
Marta Bastianelli
UAE Team ADQ +00:00:07
7
Anna Henderson
Team Jumbo-Visma +00:00:21
10
Karlijn Swinkels
Team Jumbo-Visma +00:00:25
32
Jip van den Bos
Team Jumbo-Visma +00:01:09
52
Noemi Rüegg
Team Jumbo-Visma +00:02:14

Gerelateerde updates