Shop
Henderson en Kasper bezorgen Team Jumbo-Visma mooie ereplaatsen in Le Samyn des Dames

Henderson en Kasper bezorgen Team Jumbo-Visma mooie ereplaatsen in Le Samyn des Dames

De tweede wedstrijd is voor de vrouwenploeg van Team Jumbo-Visma goed uitgepakt. In de oplopende finishstraat in het Waalse Dour, sprintte de Britse Anna Henderson naar plaats acht en de Duitse Romy Kasper naar plek tien.

De geel-zwarte formatie van ploegleiders Marco Postma en Lieselot Decroix liet zich tijdens de gehele koers van voren zien. Op de kasseistroken en heuveltjes waren de rensters van Team Jumbo-Visma vaak van voren te vinden. Kasper en Henderson deden in de finale nog verwoede pogingen om weg te geraken, maar dat lukte uiteindelijk niet. Desondanks sleepten Kasper en Henderson er in de eindsprint nog knappe ereplaatsen uit.

"Ik ben supertrots hoe we als team hebben gereden. Het is pas de tweede race en we maken al grote stappen."

Anna Henderson

“Het was vanaf de start al hectisch”, vertelt Kasper. “We hebben ons als team goed getoond en waren altijd van voren te vinden. Dat was ook een doel voor vandaag. Doordat mijn teamgenoten me goed beschermden, kon ik ook veel energie sparen. In de slotfase hebben Anna en ik nog wat aanvallen geplaatst, maar we raakten niet weg. Het was echt slag om slinger demarreren in de laatste twee rondes. Een top tien behalen was het doel, het is mooi dat we dat zelfs met tweeën hebben behaald.”

Henderson was haar teamgenoten dankbaar. “Teuntje Beekhuis en Karlijn Swinkels hielden me vanaf de start al in goede positie. Samen met Romy heb ik diverse aanvallen gecounterd. Ook hebben we zelf nog geprobeerd om een gaatje te slaan. Dat lukt echter niet. In de sprint hebben we alles wat er nog in de tank zat eruit gehaald. Ik ben supertrots hoe we als team hebben gereden. Het is pas de tweede race en we maken al grote stappen.”

 / 

Gerelateerde updates