Shop
Hattrick voor Vos in Simac Ladies Tour

Hattrick voor Vos in Simac Ladies Tour

Marianne Vos heeft ook de vijfde etappe van de Simac Ladies Tour op haar naam geschreven. De renster van Team Jumbo-Visma Women was overtuigend de sterkste in de sprint op het lokale circuit in Arnhem. Het is voor 34-jarige Vos de derde zege in de Nederlandse rittenkoers.

Vos schreef naast de slotetappe ook de vierde etappe en de proloog van de Simac Ladies Tour op haar naam. Het voor Team Jumbo-Visma Women de elfde zege van het seizoen. Vos won tevens het puntenklassement en Anouska Koster ging ervandoor met de bergtrui.

Ploeggenote Teuntje Beekhuis toonde zich al vroeg in de zware slotetappe. Op het heuvelachtige parcours met maar liefst tweeduizend hoogtemeters sprong zij met nog ruim vijftig kilometer te gaan mee met de ontsnapping. De zware omstandigheden eisten in de slotfase hun tol van de kopgroep. In de sprint van een gereduceerd peloton ging Vos er uiteindelijk met de winst vandoor.

“Het is ongelofelijk. Het was een fantastische week”, vertelt Vos enthousiast. “Vandaag wilden we de koers in handen houden en goed controleren. We hadden Teuntje mee in de kopgroep, dat was perfect. In de finale leek het erop dat het gat dichtgereden ging worden. Toen wilden we het graag proberen in de massasprint.”

“We probeerden de bergtrui voor Anouska al in de eerste sprints veilig te stellen. Dat was een heel mooi doel. Daarna wilden voor de etappezege gaan. Het is heel gaaf dat het is gelukt. Naast de vele hoogtemeters speelde ook het slechte weer een behoorlijke rol. Het was daarnaast mooi om in Nederland weer voor publiek te kunnen koersen. Dat er zelfs in de regen zoveel mensen langs de kant staan, dat is schitterend. Het was een hele mooie koers.”

Gerelateerde updates